BELLA2 705.jpg
Isabelle Pedersen ble nummer seks i VM-finalen. Foto: Decabild

Isabelle Pedersen nummer seks i VM-finalen på hekk

Isabelle Pedersen fra BUL sikret seg en flott sjetteplass i VM-finalen på 60 meter hekk i Birmingham lørdag med 7.94. I semifinalen tidligere på kvelden satte hun ny personlig rekord med 7.86 i hennes første løp under 7.90.

- Mesterskapet sett under ett er greit, men jeg hadde håpet på noe mer i finalen, var Isabelles kommentar til friidrett.no.

Etter et overbevisende forsøksheat og en strålende semifinale stemte det ikke helt i det siste løpet. Men bergenseren ble historisk med å være første norske kvinne i en global (OL eller VM) sprintfinale. 

- Jeg er kjempeglad og dødsstolt. Det er så utrolig å være første norske kvinne i denne finalen. Det er ingenting i verden som er så stort. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å kjenne at fy søren så godt å få lov til å gjøre det, sa Isabelle til Bergens Tidende før hun fortsatte:
- Selvfølgelig skulle jeg ønske at finalen var det raskeste løpet i mitt liv. Det er drømmen til alle idrettsutøvere, og det var drømmen min. Nå ble det ikke helt slik. Jeg er selvfølgelig lei meg for at det ikke ble sånn, for jeg er den personen jeg er. Jeg liker å være best, jeg er jo bergenser, så hva kan man forvente, sa hun.
Les hele saken her.

Resultater 60 meter hekk finale.

Det var de to beste i hver av de tre semifinalene, og to tider ut over dette, som var satt til å utgjøre finaleheatet. Isabelle ble nummer tre i sitt semifinaleheat på ny personlig rekord 7.86, og hadde med det beste tid som ikke ga automatisk avansement. 
Dette var hennes første løp under 7.90, og personlig rekord med sju hundredeler.

Resultater og sammendrag fra semifinalen.

I forsøket fredag kveld vant hun sitt heat med tangering av personlig rekord 7.93. Det var de fire beste i hvert forsøksheat som automatisk gikk til semifinale, i tillegg til de fire beste tidene utenom heatplassering. 
Isabelle hadde for øvrig nest beste tid i forsøket.

Resultater og sammendrag fra forsøket.

- Jeg var opptatt av å få til et godt løp, og det følte jeg at jeg gjorde. Starten satt bra, og i det hele tatt føler jeg at dette løpet satt slik det skulle. Så det kjentes bra ut og jeg er godt fornøyd, sa Isabelle til friidrett.no

Se også vår samleside med all informasjon om innendørs-VM.