Hedda Hynnes VM er over, men hun er blitt mange erfaringer rikere.

Hedda på fjerde i heatet sitt - nummer ni i VM!

2.03,96 på Hedda Hynne i det andre heatet på lørdagens 800 meter i hall-VM i Portland. Med dette er VM over for Hedda, som endte på niende plass totalt etter de tre heatene.

- Det ble et rotete løp og jeg er ikke helt fornøyd, sa Hedda umiddelbart etter løpet sitt. Men med en niende plass tidsmessig i VM-debuten, tar hun med seg mye viktig erfaring til kommende mesterskap.

Vår eneste representant i mesterskapet bet godt fra seg og slo både Malika Akkaoui fra Marokko og Liga Velvere fra Latvia.

Heatet ble vunnet av Francine Nyonsaba fra 2.02,37, som var ny innendørsrekord for Burundi.

Hedda stilte seg, synlig konsentrert, opp i bane fire foran startsvingen og kom nest sist ut av andre sving. Det ble allerede der klart at tempoet var i laveste laget. Første heat vant amerikanske Ajee Wilson på 2.01,96, mens den siste finaleplassen der allerede sto på 2.02,34.

Teten i Heddas heat passerte halvveis på 1.02,18. Ut på siste runde forsøkte Hedda å komme seg forbi svenske Lovisa Lindh, men svensken svarte umiddelbart og kom seg over målstreken 52/100 foran vår representant.

2.03,96 var over to sekunder bak persen til Hedda, som løp på 2.01,82 i den nordiske landskampen i Växjö tidligere i vinter. Her tapte hun knepent for islandske Anita Henriksdottir, som i det første heatet løp seg til en finaleplass!

Den siste finaleplassen gikk på 2.02,34.

PS:

Totalt etter de tre heatene i Portland, endte Hedda Hynne på en kjempefin niende plass av de totalt 17 som deltok.