Hedda Hynne på vei til årsbeste i verden på 800 meter. Foto: Erik Sakshaug.

Hedda Hynne med årsbeste i verden på 800 meter

Hedda Hynne løp et fantastisk løp på 800 meter i Sveits i kveld da hun vant på 1:58.10 og forbedret sin en uke gamle norske rekord med over sekundet. Tiden er årsbeste i verden, nordisk rekord og viser at Tjalve-løperen har tatt steget helt opp i verdenstoppen denne sesongen.

Det ble løpt fort av flere med hele fire løpere sub 1:59. Dobbelt innendørseuropamester Selina Büchel fra Sveits fulgte bak Hynne med 1:58.37, sveitsiske Lore Hoffmann perset til 1:58.50, mens britiske Jemma Reekie løp på 1:58.87.

Hynne har hatt en bunnsolid sesong og stod før dagen med tre løp under 2:00, blant annet norsk rekord 1:59.15 forrige uke.  Hynne var offensiv fra start og fikk seg en fin posisjon inne til listen som tredje kvinne i feltet. Hun passerte første 400 meter på rundt 57.5. Haren ga seg i nest siste sving og Hynne lå da i andreposisjon. Hun passerte på 1:27 høy på 600 meter og lå som nummer to ut på oppløpet. Hun viste seg som den sterkeste på oppløpet og tok seieren på en strålende tid.

Hynne med kanontid [NRK].

Som nevnt er tiden den raskeste av en kvinne i verden i år, den gamle hadde Reekie på 1:58. Under fjorårssesongen løp bare fem kvinner raskere enn Hynne nå gjorde og det viser at hun faktisk er en medaljekandidat under OL neste år. Hun har i flere løp vist solide avslutningsegenskaper og det er bare å hylle arbeidet hun har gjort sammen med trener og samboer Erik Sakshaug over flere år.

Line Kloster tok plass i den ytterste banen, bane seks, en halvtime etter Hynne sitt rekordløp under samme stevnet i Bellinzona. Vidar-løperen ble nummer fem på 400 meter hekk med tiden 56.71. Vidar-løperen åpnet løpet sterkt, men bommet litt på noen hekker i siste sving og mot slutten av løpet, som gjorde at hun ikke kunne true sin norske årsbeste på 55.62. Det nederlandske stjerneskuddet Femke Bol vant på 54.33. På 110 meter hekk ble Vladimir Vukicevic fra Vidar nummer seks med 13.71 (+0.6), 18 hundredeler bak den norske rekorden han satte tidligere i sesongen.