2202Florvåg.JPG
Per Magne Florvåg i aksjon i landskampen i Växjö. Fire dager senere gikk han over 5.41 i Globen!

Tyrving snart halvveis til NM-målet

Årets NM-arrangør satser på over 400 deltagere. Mandag melder Tyrving at klubben snart er halvveis. Og kanskje blir det rekordforsøk  på 100 meter i Bærum-hallen!

Det handler om NM innendørs i Bærum Idrettspark 5. og 6. mars. For øvrig samtidig med at fristen for å greie kravet til innendørs-VM i Eugene, USA, utløper.

Fristen for påmelding til NM innendørs løper ut onsdag førstkommende.

- Nå strømmer det på time for time, melder Tyrvings Elin Marvik. Etter at NM-arrangøren før helgen hadde registrert 106 påmeldte, var tallet mandag formiddag oppe i 193. Fremdeles er målet å komme over 400 påmeldte.

- I fjor var det over 60 menn som startet på 60 meter. Nå ligger vi på over 40, sier Marvik etter å ha sjekket sine ferskeste tall.

* Mandag var det 33 kvinner og 47 menn som hadde meldt seg på for å løpe 60 meter.

* For 200 meter var det 32 menn og over 20 kvinner påmeldt.

- Og så er det selvsagt en del øvelser hvor vi ønsker oss enda flere deltagere, sier Elin Marvik:

* Høyde uten tilløp for kvinner hadde mandag en -1- påmeldt.

* Tresteg for menn hadde tre påmeldte. Med andre ord medalje til samtlige.

* På kvinnes 800 meter er det også fremdeles plass til flere. Mandag var det fire påmeldte.

Duell i stav og på 400

Og selv om det ikke er mer enn fire påmeldt til stavkonkurransen for menn, kan dette allikevel bli et av mesterskapets desiderte høydepunkt:

* Per Magne Florvåg fra Sandnes gikk over 5.41 i Globen i forrige uke.

* Eirik Dolve, nå for Fana IL, tok 5.06 i landskampen i Växjö. I helgens mangekamp-NM øket han til 5.20.

* På 400 meter går det mot en glovarm duell når Karsten Warholm skal angripe Mauritz Kåshagen og hans ferske norske rekord på 46,88. Selv hadde Karsten banerekorden i Bærum Idrettspark med 47,25 fra landskampen i fjor. Men det vart før Mauritz senket den til 46,88 i samme hall!

Duellen fortsetter i NM!

PS:

NM-arrangøren ønsker seg også flere deltagere både i kappgang, hvor det mandag var fem mann på startlisten, og i kule for menn. Også her var det fem mann påmeldt.

- Høydepunktet innendørs, sier sportssjefen

- NM innendørs er for mange det store høydepunktet innendørs. I år kommer NM spesielt sent på grunn av at VM innendørs arrangeres 18-20.3 i Portland/USA. NM blir således siste sjanse for å kvalifisere seg til dette mesterskapet, sier sportssjef Ronny Nilsen.

- Nå vet vi også at banen på Rud er av det kjappe slaget så her kan det borge for gode resultater. I tillegg ser jeg frem til gode dueller i kampen om mesterskapsmedaljene. Vi håper på god deltakelse i NM, sier Nilsen.

Over er Mauritz Kåshagen i aksjon på 400 meter i Växjö. Under: Jays på vei mot norsk bestenotering på 100 meteren i Florø for to år siden.

Lyst på et rekordforsøk?

I etterkant av landskampen forrige lørdag, ytret Jays ønske om å få prøve seg på en 100 meter innendørs. Gjerne i forbindelse med NM.

Jays har selv den norske bestenoteringen på 10,19 fra Florø den 15. februar for to år siden. I kvinneklassen er det også Florø, som er stedet med bestenoteringen. Her løp Ezinne Okparaebo på strålende 11,42 den 21. februar 2009.

Friidrettshallen i Bærum Idrettspark har mulighet for å tilby 100 meter i forkant av mesterskapet, enten lørdag eller søndag. Her tar det den rutinerte staben 20 minutter å sette teleskoptribunen på plass, slik at alt skal være på stell før NM-øvelsene.

Et morsomt poeng i denne forbindelse er at det fremdeles ikke er satt banerekord på 100 meter i denne hallen!

- Jeg skal legge dette frem for møtet i arrangementskomiteen tirsdag, bedyrer Elin Marvik. Både hun og betjeningen i hallen tok utfordringen på strak arm!