EM-bronse til Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til bronse under EM i terrengløp i Hyères i Frankrike søndag 13. Desember.

Hun disponerte løpet godt, og hang med hele veien. Under siste runde løp hun sterkt. Hun lå på 4. plass, og hadde en luke til topp tre. Hun hentet inn luken et minutt før mål, og holdt plasseringen helt til målstreken. Ikke overraskende vant Sifan Hassan. Kate Avery løp inn til sølvplass. Kristin Størmer Steira endte på 39. Plass.

Se videointervju med Karoline HER

For herrene ble det et tøft løp. Ingen kunne hamle opp med tyrkiske Kaya. Henrik Ingebrigsten kom først av de norske på 26. Plass.  Hans Kristian Fløystad endte på 34. plass med Marius Øyre Vedvik hakk i hel  på 35. plass. Audun Nortveit kom på 48. plass, Sindre Buraas på 54. Plass og Ørjan Grønnevig på 71. plass

I herrenes U23 klasse hang Filip Ingebrigtsen godt med i tetgruppa, men slutten ble for tøff, og han endte på 19. Plass. Erik Udø Pedersen brøt. Det var britiske Jonathan Davies som vant løpet.

I kvinnenes juniorklasse endte også Live Solheimdal på 19. Plass, 46 sekunder bak Konstanze Klosterhalfen.

Stian Øvergaard Aarvik endte på 38.plass i juniorklassen, og Sigurd Ruud Skjeseth på 46. plass.