nfif-logo-705x405.jpg

Bergen Fjellmaraton en del av EM-uttaket i motbakke

Årets internasjonale mesterskap for motbakkeløp vil, grunnet covid-19 og utsettelse av løp i 2020, gå som EM opp/ned i Portugal 3. juli.

Det vil si at i stedet for å ha start på lav høyde med mål på en fjelltopp, vil start og mål i år være på samme sted. Det løpes da ca 13 km fordelt på to runder med en del stigning og tilsvarende nedover-løping (senior).
Tidligere har det vært forbundets motbakkecup som har lagt grunnlaget for uttak av løpere. Nå ser vi behovet for å ha med et uttaksløp som også utfordrer nedover-egenskapene til de som ønsker å prøve å kvalifisere seg for laget. 

Bergen Fjellmaraton som arrangeres 3. juni vil i tillegg til cupløpene brukes som grunnlag for uttak, og de har reservert noen startnummer til dette formålet. De som allerede har startnummer til dette løpet kan bare beholde det nummeret de har fått. Andre som ønsker å kvalifisere seg, og ikke har startnummer, kan sende en e-post til: torunaarvik@gmail.com innen 10. april. Dette vil da formidles til arrangør som veileder videre.