bergenu23.jpg
Fra venstre Frode Karlsen, Bergen kommune, Svein Arne Hansen, president EA, Ketil Tømmernes, president NFIF, Christian Milz, EA og Kjetil Hildeskor, generalsekretær NFIF.

Bergen ble tildelt EM U23 i 2021

Norges Friidrettsforbund og Bergen kommune var i Glasgow mandag for å presentere Bergen som kandidat til å arrangere U23 EM i 2021. De 17 styremedlemmene i det Europeiske Friidrettsforbundet likte det som ble presentert.

Etter en intervjurunde, og nøye gjennomgang av prosjektet, ble det klart at Bergen og Fana stadion får arrangementet. Presidenten i Norges Friidrettsforbund, Ketil Tømmernes, var en meget lykkelig mann i Glasgow mandag ettermiddag. Bergen og Norge får endelig et internasjonalt mesterskap i friidrett.

 

- Bergen og Norsk friidrett har det som skal til. Vi har tusenvis av frivillige som står på hver dag for at barn og unge skal få drive med denne fantastiske idretten. Når får vi et stort prosjekt som vil inspirere hele organisasjonen. Utøvere, trenere og ledere har virkelig noe å se frem til i 2021. Nå skal vi rigge en solid organisasjon sammen med de lokale klubbene, Bergen kommune og Hordaland Fylkeskommune.

 

Tømmernes legger vekt på et uvurderlig samarbeid som en av nøklene til at mesterskapet nå har kommet på norske og vestlandske hender.

 

- Vi hadde aldri klart dette uten den fantastiske støtten fra Bergen kommune og Hordaland Fylkeskommune, sier presidenten. De vet at idretten er en av bærebjelkene i samfunnet og de viser det gjennom sin støtte i hverdagen i Bergen og Hordaland.

- Inspirasjon for unge utøvere og for frivilligheten, kompetansebygging, merkevarebygging og det å stimulere hele organisasjonen vår er grunnleggende for at vi ønsker et slikt mesterskap, sier friidrettspresidenten.

 

Bergen by, på sin side, ser på dette som en mulighet for å styrke Bergen som en internasjonal merkevare, og samtidig videreutvikle idrettskommunen Bergen og arrangørbyen Bergen. For Hordaland blir dette det første store idrettsarrangementet i regionen Vestland, og en flott markering på hva vi kan få til sammen i regionen.

 

Idrettsbyråd Roger Valhammer var meget fornøyd med mandagens tildeling.

- Dette er virkelig strålende nyheter for Bergen – og for friidretten i Norge. Jeg er sikker på at dette blir et fantastisk arrangement. Både utøverne og tilreisende kan forvente seg en varm velkomst i Bergen. Bergenserne lar seg lett engasjere og vi gleder oss skikkelig til å være vertskapsnasjon for U23-EM, sier han.