ammybest.jpg
Amalie Iuel er månedens kvinnelige utøver i Europa for april. Foto: Eirik Førde

Amalie Iuel til topps i EA-kåring

Tyrving-jenta Amalie Iuel gikk til topps i det europeiske friidrettsforbundets kåring av den beste kvinnelige utøveren i Europa for april 2017. Hennes norske rekord på 400 meter hekk med 55.38 gjorde susen.

Selv er den norske rekordholderen overveldet.

- Da jeg åpnet Facebook forrige onsdag så jeg at det hadde strømmet inn en masse kommentarer om at jeg hadde blitt tagget i en post fra EA, sier Amalie til friidrett.no.
- Jeg så at de hadde postet et bilde av meg, sammen med et par andre utøvere, hvor det sto at man skulle stemme på "My athlete of the month - April 2017".
- Jeg ble først litt forvirret, og deretter skikkelig spent, over å se at mitt navn sto blant mange av de beste i Europa som også hadde blitt nominert. Jeg ringte faktisk pappa i jubel som om jeg allerede hadde vunnet. Vi ble enige om at det var utrolig kult at jeg i det hele tatt hadde blitt nominert, og at det var gøy at mine prestasjoner var gode nok til det.
- Når jeg da fikk beskjed om at jeg hadde vunnet kom det som enda en gedigen overraskelse. Jeg hadde aldri trodd at jeg ville få flere stemmer enn så gode utøvere som Dafne Schippers og Anita Marton, som jo er gullmedaljevinnere fra VM og EM.
- Jeg syntes det var utrolig gøy å bli nominert til dette, siden det viser at det du gjør som utøver blir sett og satt pris på. Det at jeg endte opp med å vinne var helt utrolig. Det hadde jeg ikke trodd, men det er bare supermotiverende til å fortsette å prestere, sier hun. 

Se sak på EA sin facebook-side.

Jakob Ingebrigtsen ble som kjent kåret til årets mannlige utøver i Europa i desember 2016, så da har Norsk Friidrett to på under et halvt år.