NFIF-logo-705x405.jpg

Dagsprogrammet for NM 2017 er endret for menn

Grunnet øvelseskollisjon mellom torsdagens øvelser i IAAF Diamond League-finalen i Zürich og noen aktuelle NM-øvelser fredag har Norges Friidrettsforbundet endret dagsprogrammet for tre herreøvelser som skulle gått på fredag.

Filip Ingebrigtsen og Karsten Warholm er begge kvalifisert for deltakelse i IAAF Diamond League-finalen i Zürich på torsdagen.
Alle deres aktuelle øvelser, 1500m, 400m og 400m hekk, står på det opprinnelige fredagsprogrammet. Etter forhåpentligvis topp prestasjoner i Zürich og påfølgende reise fra Zürich til Sandnes, som bringer dem på plass et godt stykke ut på fredagen, har forbundet bestemt å legge forholdene best mulig til rett for dem i NM. Forbundet mener at det er ekstremt viktig også for NM at de to deltar i Sandnes.

Følgende endring gjøres:
800m menn og 1500m menn bytter plass i programmet, slik at 800m forsøk går fredag med finale lørdag. 1500m får da forsøk lørdag og finale søndag.
400m forsøk flyttes fra fredag formiddag til lørdag formiddag. Finalen går lørdag ettermiddag slik den opprinnelig er satt opp.
På 400m hekk flyttes finalen til søndag. Det er ikke særlig sannsynlig at det blir forsøk på 400m hekk, men skulle det bli det, så legges den lørdag formiddag.

Det er ekstraordinært å flytte mesterskapsøvelser på dette tidspunkt, men det har vært gjort også tidligere år da Andreas Thorkildsen sto ovenfor liknende kollisjoner.
Vi håper også at alle er enige i at det er det beste for norsk friidrett at Filip Ingebrigtsen og Karsten Warholm får konkurrert best mulig både i Zürich og i Sandnes. Vi håper at dette ikke gir uoverstigelige problemer for andre deltakere i NM.