NM2016Lørdag Karsten 1.JPG
- Hva ble tiden? Det var flere enn Karsten Warholm som undret i minuttene etter 400 meteren lørdag.

Drama og datafeil og manuell tid på Karsten

Karsten Warholm opplevde en av sine merkeligste dager på en friidrettsbane. Først fikk han en etterlengtet revansj på Yeimer Lopez Garcia, og så fikk han ingen tid! Og ingen ny norsk rekord.

Det varte og det rakk, og hverken deltagere, funksjonærer, publikum eller presse fikk noen informasjon.

- Nå må jeg nesten jogge ned, for jeg har hørt at det skal skje noe den 15. august, kom det galgenhumoristisk fra hovedpersonen, som begynner å flytte tankene sine til Rio og OL.

Til slutt ble medaljevinnerne på 400 meteren presentert, og her fikk bronsevinner Mauritz Kåshagen «godkjent tid» med 47,25. Yeimer fikk 46,9 (manuelt) og på Karsten ble det 45,8!

I sekretariatet ble situasjonen kort oppsummert slik:

* En datafeil

* En manuell feil

* Og begge deler beklageligvis samtidig da mesterskapets mest etterlengtede resultat skulle presenteres.

- Jeg klarer ikke å hisse meg opp, for jeg vet at det er folk som jobber frivillig for oss, konkluderte Karsten. «Alle» visste at han ble lurt for en norsk rekord. I dag ble differansen 45,8 mot Quincy Douglas’ 46,11. Karstens tid ble satt av leder for el-tidene i samråd med annen ekspertise.

Endelig på pallen sammen med sølv- og bronsevinneren. Sistnevnte er ikke med på bildet under, og som man ser, er det "mye vann mellom båtene" mellom Karsten og Yeimer. Nederst stormer Line Kloster jublende over mål til gull på sin 400 meter.

- En av mine beste 400 metere

Det lå mer enn et prestisjeoppgjør mellom Cuba og Dimna i denne 400 meteren, men Karsten hadde adrenalin opp under drøvelen, og dette løpet ville han vinne.

- Klart det var mye prestisje i dette løpet, og like klart blir det en god karamell å suge på fremover. For dette var ett av mine aller beste løp på 400. Nå føler jeg at formen min går pent og ryddig fremover og at jeg løftet meg et hakk fra EM. Ikke dermed sagt at det blir enda bedre frem mot OL, kom det realistisk. Analytisk sa Karsten at han følte han løp gode svinger og «kunne tråkke på pedalen» ut på oppløpet. Det eneste han glemte i farten var å snu seg og smile til kubaneren som et takk for sist fra en av hans første løp på denne distansen, i Florø for to år siden da Yeimer løp sidelengs halve oppløpet og smilte til Karsten.

Uansett manuell tid og alle viderverdighetene: Karsten gikk ut av lørdagen som en klar favoritt til Kongepokalen på herresiden! Hos damene er det fremdeles Ezinne og Beatrice fra fredagen som får flest «stemmer».

PS:

Line Kloster løp en fantastisk god 400 meter på 53,02 og serverte et av lørdagens aller beste resultater på kvinnesiden. Ikke rart hun utstøtte et jubelskrik over målstreken.

Over "lurer" Snorre Holtan Løken Henrik og Jakob Ingebrigtsen på 1500 meteren. Under er det Snorres samfylking, Ida Fillingsnes, som bruker sine spurtegenskaper gode som gull.

Snorre lurte «Team Ingebrigtsen». Igjen.

I fjor var det broder Filip som fikk smake superspurten til Snorre Holtan Løken, denne gang gikk det ut over resten av familien Ingebrigtsen. Henrik kom 28/100 for sent, mens Jakob for første gang i sitt 15-årige liv er på pallen i et utendørs hovedmesterskap! Bare 39/100 bak Henrik, som sliter med å holde posisjonen som «husets beste»

- Det var en fryktelig vond spurt, men nå er den bare deilig, sa Snorre kvarteret etter å ha kommet i mål. Teledølen innrømmet at det ikke var noen dårlig motivasjonsfaktor å ha de to bla’ Ingebrigtsen i feltet.

- Han sprang smartere enn det jeg gjorde. Det ble bare tull, ikke noe flyt og taktisk dårlig. Men Snorre fortjente å vinne, slo Henrik fast umiddelbart.

På 1500 meteren ble det seier til Telemark også i kvinneklassen, da Ida Fillingsnes «lurte» Kristine Eikrem Engeset på de siste 30 meterne.

- Planen var å henge på henne og håpe på at det skulle gå sent, sa Ida.

- Det gikk veldig fort, lo Kristine tilbake.

Over er det Sindre Almsengen inn for landing i tresteggropen. Under jubler Tom Erling Kårbø for hindergullet. Nederst Ingeborg Løvnes ut av vanngraven "med slør", og helt nederst: 1-1 mellom Ingeborg og mamma Kirsti.

Og ellers…

Bak alt det positive av friidrett som skjedde på Ravnanger denne lørdagen, nevner vi lett hulter til bulter at…

* Sindre Almsengen vant tresteg på 15.21, oppnådd i godkjent vind i første omgang:

- Jeg har hatt litt ryggproblemer siden NM i fjor. Jeg har lagt alt det jeg kan i idretten samtidig som jeg studerer i Stjørdal på kjørelærerskolen der.

* Tom Erling Kårbø vant 3000 meter hinder på 8.57,88, hans fjerde NM-gull på distansen:

- En grei seier og kjekt at Bjørnar Lillefosse fikk opp farten i feltet. Jeg merket jo at jeg løp 5000 fredag.

* Ingeborg Løvnes «utlignet mamma»:

- Dette var mitt første NM-gull, så nå gleder jeg meg mest til konkurransen i Rio, sa Ingeborg etter 10.00,13 og seier på 3000 meter hinder. Hennes mamma, Kirsti (Voldnes) Løvnes ga seg med ett NM-gull, dermed står det 1-1 der i familien.

* Ny rekord og stavjubel:

I stavsvingen vartet Sondre Guttormsen opp med ny aldersrekord, flotte 5.10 som han tok i andre forsøk. Her gikk gullet til Eirik Dolve, som tok 5.50 i andre, men var sjanseløp på 5.61, som ville ha vært ny banerekord.

* Solid i lengde og spyd for kvinner:

Nadia Akpana Assa med 6.49 fra første omgang i lengdegropen, og Sigrid Borge med 56.36 fra siste omgang i spyd, begge solide resultater.

* «Venstrevridd» i slegge:

Eivind Henriksen åpnet med sine to første sleggekast ut over sektorlinjen til venstre, for deretter å skjerpe seg og et vinnerkast på 69.35 fra fjerde omgang.

Høye svev over stavmatten ved Sondre Guttormsen, over, og Eirik Dolve.

 

 

Over er det Nadia Akpana Assa som  lander til lengdegull. Under avslutter Sigrid Borge spydkonkurransen, og nederst er det Eivind Henriksen som er i aksjon i sleggeburet.

Yeimer Lipez vinner heatet, Jakob Ingebrigtsen og Håvard Hildeskor finalister på tid. Filip Ingebrigtsen til finalen, Håkon Mushom til venstre utslått.

Dramatikk og sekundstrid på 800

Fire fra Ullensaker/Kisa, to Ingebrigtsen-brødre + en kubaner og en BUL-gutt; dette er finalistene på søndagens 800 meter. Og hele stadion gleder seg!

Det startet allerede i det første av de tre kvalifiseringsheatene der kubaneren Yeimer Lopez vant på 1.51,92 foran Sverre Blom Breivik, mens Jakob Ingebrigtsen var 3/100 bak sistnevnte og var, sammen med Håvard Hildeskor, avhengig av farten i de to neste heatene.

I heat to var det regjerende europamester Filip Ingebrigtsen som var først i mål, tiden: 1.53,63. Sigurd Blom Breivik ble toer og direkte kvalifisert, mens Håkon Mushom og Thomas Heggøy kom for sent.

Heat tre ga direkte finaleplass til Markus     Einan (1.53,14) og Andreas Roth. Her kom Trygve Feidje Mjelde og Hauk Are     Fjeld for sent. Sistnevnte er også fra Ullensaker/Kisa, men sånn sett er     klubben allikevel godt representert i finalen søndag med fire mann! Legg     til Ingebrigtsen-brødrene, BULs Håvard Hildeskor og Yeimer Loez, og det     blir en finale som imøtesees med stor forventning.

PS:

     Styret i Norges Friidrettsforbund har avklart at hva angår Kongepokalen,     kan den også tildeles utenlandske statsborgere, som er startberettiget i     Hovedmesterskapet. Dermed kan Lopez bli en aktuell kandidat.

Og resultatene finner du her:

http://nmfriidrett2016.no/resultater/