Henriette Jæger sammen med mor og trener Unn Merete Jæger. Foto: Morten Olsen, NFIF.

Henriette Jæger satte super-rekord på 200 meter

Henriette Jæger satte norsk innendørsrekord da hun løp på 22.99 på 200 meter under Bassen Sprint i Bærum Idrettspark lørdag ettermiddag. Jonathan Hertwig-Ødegaard tangerte Karsten Warholms U20-rekord på 60 meter hekk og Salum Kashafali perset seg på 60 meter.

Se løpet til Henriette. Video: Morten Olsen, NFIF.

Se intervju med Henriette. Video: Morten Olsen, NFIF.

Henriette Jæger leverte et strålende løp på 200 meter under Bassen Sprint på lørdag. Aremark-utøveren løp inn til 22.99 og forbedret med det den norske innendørsrekorden med fire tideler.
Hun er første norske kvinne som løper sub 23 på 200 meter i godkjente forhold, Line Kloster løp på 22.51 utendørs i medvind 2.5 i 2022.
Jæger var noen timer verdens raskeste kvinne på 200 meter innendørs i år, i en øvelse som ikke er mesterskapsøvelse innendørs.
Hennes gamle pers på 200 meter innendørs var 23.55, mens hun løp på 23.28 utendørs i 2021. Christine Bjelland Jensen fra Norna-Salhus ble nummer to med 23.81.

Salum Ageze Kashafali smalt til med 6.73 i forsøket på 60 meter og forbedret da persen med to hundredeler. Han var også raskeste mann i finalen med 6.78, med andre ord er han stabil på et bra nivå. Tjalves Vilde Humstad Aasmo var raskest i forsøket på 60 meter med 7.60, seks hundredeler raskere enn klubbvenninne Marte Pettersen. Aasmo var også raskest i finalen med 7.62. Hinds Ida-Louise Øverland løp på 8.38, parautøverens pers er 8.34.

Ida Eikeng løp for første gang i Tjalve-drakten og konkurrerte innendørs i Norge for første gang siden 2018. Hun var raskest både i forsøket og finalen på 60 meter hekk med 8.32 og 8.34, persen er solide 8.20. En fin sak om Eikengs «tilbakekomst» finner du her. Martine Hjørnevik fra Norna-Salhus og Elea Jørstad Bock fra Vidar løp på 8.43 og 8.45 i forsøket og førstnevnte løp på 8.48 i finalen, der stilte ikke Bock. Hjørneviks pers er 8.36 og Bocks er 8.41.

Vidars Jonathan Hertwig-Ødegaard løp også fort på 60 meter hekk. Han noterte 7.82 i forsøket i G18/19, mens det gikk hundredelet saktere i finalen. Hertwig-Ødegaard tangerte Karsten Warholms norske U20-rekord innendørs. Tjalves Sander Aae Skotheim løp 60 meter hekk på 8.07 og var bare tre hundredeler bak persen fra i fjor. I stav kom han seg over 5.11, forbedring av innendørspersen med elleve centimeter. Utendørs hoppet han sterke 5.35 under fjorårets Boysen Memorial.

Birgitte Kjuus fra Ull/Kisa hoppet 3.91 i stav, hennes beste resultat siden 2019. På 200 meter for menn var Florøs Øyvind Strømmen Kjerpeset som ventet raskest med 21.46, pers med to hundredeler. Det ble jevnt om seieren på 400 meter for kvinner, Malin Ingeborg Nyfors Tjalve løp på 55.76 og vant tre hundredeler foran BULs lovende Lilje Lopes Patey. Resultater.