nif informerer.png

Årets NM-løype i maraton var for kort

Den 22. juni arrangerte FIL AKS-77 norgesmesterskapet i maraton 2024 i Knarvik Maraton. I ettertid viser det seg at vendepunktet er satt 110 meter for kort, noe som utgjør 440 meter på halvmaratondistansen og 880 meter på maratondistansen. Avviket får ingen konsekvenser for rekkefølgen og premieringen i NM maraton, men distansene reduseres til henholdsvis 41,3 og 20,7 km.

22. juni arrangerte FIL AKS-77 Norgesmesterskapet i Maraton 2024 i Knarvik Maraton. Løypa var sertifisert med internasjonalt løypesertifikat i en sløyfe på 5274,4 meter, der åtte runder ga maratondistanse og fire runder halvmaratondistanse.

I ettertid viser det seg at vendepunktet er satt 110 meter for kort, noe som utgjør 440 meter på halvmaratondistansen og 880 meter på maratondistansen.

- Vi i KnarvikMila er svært lei oss for feilen som har oppstått. Vi presiserer at dette ikke er en feil løypemåling, men en menneskelig arrangørfeil, der vi setter vendepunktet på feil sted. En feil KnarvikMila som arrangør og jeg som leder tar fullt ansvar for, skriver daglig leder i KnarvikMila, Ronny Borgen Hansen.

Norges Friidrettsforbund og arrangøren har besluttet at avviket ikke vil få noen konsekvenser for rekkefølgen og premieringen i NM maraton. Derimot reduseres distansene på halvmaraton til 20,7 km og på maraton til 41,3 km, noe som betyr at oppnådde tider blir stående. Tidene er dog ikke godkjente for statistikken, ettersom verken 20,7 km eller 41,3 km er distanser som føres i statistikken.

Hele teksten fra arrangøren kan du lese her.