IMG_3759.jpg
Astri Ayo Lakeri Ertzgaard. Foto: Bildbyrån.

Fortsatt to måneder igjen av Lagserien

Utendørssesongen går mot sin slutt, men ettersom lagserien varer ut året er det fortsatt mulighet til å trekke innendørs og forbedre poengsummene.

Siden forrige rapportering har det vært mange forbedringer og til dels store endringer i rekkefølge.

Denne gang viser vi alle lag i 3. divisjon med poengsum over 8.000 poeng i excel-dokumentet nederst i saken. I den endelige oversikten ved serieslutt tar vi med alle over 5.000.

Skulle du ha spørsmål til hvordan laget ditt konkret kan forbedre seg, eller har du andre spørsmål eller kommentarer til serien, er det bare å kontakte Bjørge Pedersen.

Så til poengstillingen:

Førstedivisjon menn:

Tjalve har forbedret sin poengsum noe mer, og selv om Sandnes har tatt litt innpå er det ingen tvil om hvor seieren ender. Det er ganske jevnt mellom BUL og Norna-Salhus i kampen om tredjeplassen og begge lag har passert 25.000 poeng.
Nederst har Tønsberg forbedret seg kraftig og er nå nære Skjalg som foreløpig innehar den siste sikre plassen.

H1_2510.png

Førstedivisjon kvinner:

Det er ingen endringer i rekkefølgen i toppen der det er svært jevnt mellom fire lag i kampen om tredjeplassen.
Det er heller ingen endringer i rekkefølge i bunnen, men Haugesund er svært nære Skjalg og Dimna som enn så lenge ligger på sikker plass. Vidar har også gode muligheter til å klatre oppover.

K1_2510.png

Andredivisjon menn:

Dette er den divisjonen hvor det har skjedd mest. Moelven har gått fra nedrykksplass til opprykksplass. De har mange gode løpere, og med en tikamp og et stevne i lengde uten tilløp ble forbedringen kolossal.
Også Sandvin har forbedret seg mye og virker sikre på opprykk.
Videre har Kristiansand rykket opp til opprykksplass og Haugesund falt fra en tilsynelatende trygg andreplass til å ligge rett under opprykk. Det er jevnt, og både Stord, Sørild og Ask kan utfordre lagene foran.
Det er også svært jevnt nede på tabellen. Bare ni poeng skiller Moss som ligger over streken og Hind som ligger rett under, og både Gular og Sturla er også svært nære.

H2_2510.png

Andredivisjon kvinner:

Det er de samme fire lagene på opprykksplass som sist. Fana og Tyrving 2 har forbedret seg mest. Også Tønsberg som er den nærmeste utfordreren har forbedret seg bra.
Nederst har Nittedal passert Ask og ligger nå foreløpig på den siste trygge plassen.

K2_2510.png

Tredjedivisjon menn:

Den største endringen her er at BUL 3 har avansert åtte plasser til en flott tredjeplass, og nå ligger BUL an til at to av deres lag rykker opp til andredivisjon. Det vil i så fall bli første gang en klubbs 3. lag er på nivå to.
Det er imidlertid muligheter for lagene bak til å utfordre. Noen har øvelser til gode slik at de lett kan forbedre seg mye mens andre har noen lave poengsummer som lett kan forbedres.

H3_2510.png

Tredjedivisjon kvinner:

Fyllingen har overtatt tetplassen fra Bækkelaget men begge virker trygge på opprykk. Det er veldig jevnt når det gjelder de to siste plassene som gir opprykk. Her er det muligheter for de av klubbene som mobiliserer.

K3_2510.png

Første- og andredivisjon.

Tredjedivisjon menn - alle lag over 8.000 poeng.

Tredjedivisjon kvinner - alle lag over 8.000 poeng.