Info.png

Gjert Ingebrigtsen får ikke NFIF-akkrediteringer i 2024

Norges Friidrettsforbund har besluttet ikke å tildele Gjert Ingebrigtsen akkreditering som trener i forbindelse med mesterskapene VM innendørs 1. til 3. mars 2024 i Glasgow og EM 7. til 12. juni 2024 i Roma.

NFIF's mål er å sørge for best mulige forutsetninger for alle våre representasjonsutøvere. For at dette spørsmålet ikke skal være et stadig tilbakevendende tema i neste sesong går vi ut med vår beslutning for å gi forutsigbarhet til vårt idrettslige støtteapparat i planlegging og gjennomføring av mesterskap som skal ivareta alle utøvere.

Gjert Ingebrigtsen er informert om beslutningen og årsakene til at den er fattet. Sentralt i begrunnelsen ligger trygge rammer med utøvere i sentrum.  Noe vi vurderer ikke er mulig slik situasjonen har vært over tid og er mellom Gjert og brødrene Ingebrigtsen.

Neste års VM innendørs og EM utendørs er de to aktuelle internasjonale mesterskapene NFIF har ansvar for når det gjelder tildeling av akkrediteringer til trenere og personer i støtteapparatet.
Dette vil også være NFIF's innstilling til OL i Paris 2024. Norges Idrettsforbunds toppidrettsorgan Olympiatoppen fatter endelig uttak av troppen.

Arrangørene av Diamond League-stevnene og andre internasjonale stevnearrangører inviterer utøvere og trenere i henhold til sine kriterier.

Spørsmål angående NFIFs beslutning kan rettes til friidrettspresident Anne Farseth på mobil 928 41 205 og sportssjef Erlend Slokvik mobil 911 00 034).