IMG_23090.jpg

100 000 elever skal løpe verdens største stafett

Tirsdag 10. mai går startskuddet for TINEstafetten, der nærmere 100 000 skoleelever løper i bygd og by i hele Norge. Etter to år med avlysninger og restriksjoner er det endelig tid for å samles igjen til verdens største stafett.

I nesten 30 år har TINE og Norges Friidrettsforbund årlig samlet tusenvis av forventningsfulle og ivrige barn og unge til å løpe stafett sammen. I år ønsker arrangørene å vise kraften som ligger i fellesskap og deltakelse. 

Norges Friidrettsforbund tror koronapandemien har ført til stor lengsel etter lagsport og det å være sammen. 30 000 flere barn og unge har meldt seg på årets TINEstafett sammenlignet med i fjor. I år blir det stafett på nesten 400 skoler og idrettsarenaer i hele landet. 

- I år gleder vi oss ekstra mye til stafetten, og vi er nok ikke de eneste. Det har lenge vært få arenaer der de unge kan samles og gjøre noe aktivt i fellesskap, og vi tror det blir rekordstemning rundt om i landet denne uka. Vi vet at fysisk aktivitet og sunt kosthold er alfa og omega for en god helse. Jeg er glad for at TINE kan bidra til begge deler, sier konsernsjef i TINE Gunnar Hovland. 

Nylig slo Koronakommisjonen fast at barn og unge har blitt hardt rammet av tiltakene under pandemien. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol har æren av å fyre av startskuddet for stafetten på Bislett stadion i Oslo. Hun mener at arenaer som samler de unge rundt fysisk aktivitet, mestringsfølelse og samhold er svært viktig. 

- Jeg er veldig glad for at det igjen er mulig å gjennomføre store arrangement som dette – og som samler så mange barn og unge. Vi mennesker trenger å være sammen, og vi trenger å være i bevegelse. Derfor er dette en god dag, og det tror jeg vi alle kjenner litt ekstra på, sier Kjerkol. 

Hele Norge løper

TINEstafetten er et av Norges største idrettsarrangement for elever fra sjette til niende klasse. I løpet av de siste 29 årene har nesten 1.8 millioner deltatt i stafetten.

Flere norske idrettsstjerner har også vært med å løpe stafetten som unge, blant dem verdensmesteren Karsten Warholm. Selv om hekkeløperen konkurrer individuelt, er han opptatt av å være en del av et team som støtter hverandre i hverdagen.

- Det jeg husker aller best fra TINEStafetten er fellesskapet, og hvordan hele skolen var med på å løpe. Jeg vet av erfaring at det er ingen som er bedre til å heie enn barn. I år er det ekstra stas for elevene å løpe TINEStafetten igjen etter to år med nedstegning, så jeg oppfordrer alle til å heie ekstra mye på hverandre, sier Warholm.

Oversikt over alle arrangementene.

Les mer om TINEstafetten

Om TINEstafetten

TINEstafetten er Norges desidert største ungdomsmønstring for elever fra sjette til niende klassetrinn. Det er ti deltakere på hvert lag (fire gutter og fire jenter + to reserver) som løper 200 meter hver. TINEstafetten arrangeres den 10. mai med noen få unntak, hvor nær 100 000 elever løper på 370 skoler og idrettsarenaer rundt om i landet.

Det var Norges Friidrettsforbund som i 1993 henvendte seg til TINE for å få sponset en friidrettstafett på skoler. TINE ble med på dette samarbeidet for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos barn og unge. Norges Friidrettsforbund er teknisk ansvarlig for gjennomføringen av samtlige arrangementer.