IMG_2006.jpg
Abdullahi Dahir Rabi. Foto: Eirik Førde.

Sterk seier til Abdullahi Dahir Rabi i Warandecross i Tilburg

Abdullahi Dahir Rabi viste at han absolutt kan kjempe om EM-gull i Torino om et par uker da han søndag vant juniorklassen under Warandecross i Tilburg.

Med det tok han sin andre seier i løpet, han vant også i 2019.
Runar-løperen løp 6,2 kilometer i terrenget på 18:05, og slo den danske U20-europamesteren på 5000 meter Joel Ibler Lillesø med to sekunder. Nederlandske Niels Laros, som har satt U18-europabestenotering på flere øvelser på bane i år, ble nummer tre 13 sekunder bak Rabi.

Rabi, som tok sølv i U20-klassen i EM i terrengløp i fjor, har vært på treningsleir med de to nevnte konkurrentene over en periode nå, formen er tydeligvis meget solid og han hadde full kontroll på Lillesø mot slutten av dagens løp. Resultater.

Andreas Ofstad Kulseng fra Larvik debuterte på 600 meter med å løpe et sololøp på 1:22.59 under Julestemne til BUL på lørdag. Resultater.

Det ble dobbel-triumf for BFG Bergen Løpeklubb under Bislett 24-timers ved Bjørn Tore Kronen Taranger og Annette Velde Sande. Bjørn Tore avsluttet på 260,235 km mens Annette endte på 232,717 km. Se reportasje på Kondis sin side