IMG_8401.JPG
Her får Therese Falk vite via speaker at hun akkurat har satt ny europeisk bestenotering på 24-timersløp. Foto: Henrik Aasbø.

Europeisk bestenotering av Falk under NM i 24-timersløp

Noen få minutter før sluttsignalet gikk for årets NM i 24-timersløp på Bislett kunne Therese Falk juble for ny europeisk bestenotering. Jo Inge Norum sikret seg NM-gullet i herreklassen med ny norsk bestenotering. Saken er oppdatert med rette distanser etter at lengden av påbegynt runde var oppmålt og lagt til.

Resultater NM 24-timers.

Det hører imidlertid med til historien at det var Allan Hovda som løp aller lengst under årets Bislett 24-timers med sine 264,887 km, men triatleten er ikke medlem av en klubb tilsluttet Norges Friidrettsforbund, og kunne derfor ikke kjempe om medaljer i NM eller få godkjent norsk bestenotering.

Et krevende døgn

- Dette er helt sjukt, mente Hareid-jenta Therese Falk etter å ha løpt 261,170 kilometer i løpet av det siste døgnet.
Ranveig Hansen fra Ørje IL tok sølvmedaljen med 219,509 kilometer og Grete Rugland, Konsmo IL, bronse etter 216,707 tilbakelagte kilometer.

IMG_8403.JPG

Medaljevinnerne i kvinneklassen. Vinneren Therese Falk flankeres av Ranveig Hansen (til venstre) og Grete Rugland. Foto: Henrik Aasbø.

- Det har egentlig vært et krevende døgn, blant annet fordi jeg måtte løpe veldig mye sikk-sakk rundt andre løpere, fortalte gullvinneren. Som både var klar favoritt og ganske suveren.

Hun legger derfor ikke skjul på at hun kunne tenkt seg litt strengere regler for å unngå å måtte løpe rundt løpere med lavere hastighet, og som av og til løper eller går to og tre i bredden rundt den 545 meter lange banen.

Med andre ord: Hun løp nok enda lenger enn det den nye europeiske bestenoteringen lyder på.

- Ingen store problemer underveis?

- Jeg har jo slitt med akilles en stund, men den ble ikke verre underveis. Og så var det noen vannblemmer som sprakk ganske tidlig. Det var jo ubehagelig, sier Falk.

Som ellers retter en stor takk til de mange frivilliges innsats for at dette skulle bli et vellykket mesterskap.

- De gjorde en kjempejobb, sier Therese Falk.

Noe hun også gjorde.

Veldig fornøyd

I herreklassen leverte Jo Inge Norum fra Hell Ultraløperklubb en meget sterk avslutning, og hadde løpet vart bare noen minutter til ville han nok tatt igjen Hovda, som var helt ferdig på slutten.

IMG_8402.JPG

NM-medaljørene i herreklassen. Jo Inge Norum flankeres av Bjørn Tore Kronen Taranger (til venstre) og Arvid Haugen. Foto: Henrik Aasbø.

I det sluttsignalet lød var det bare en og en halv kilometer mellom dem. Med resultatet 263,347 kilometer var Norum uansett en verdig NM-vinner, og han løp betydelig lenger enn den tidligere norske bestenoteringen til Bjørn Tore Kronen Taranger fra Bergen Løpeklubb, som etter 252,207 kilometer kunne motta sølvmedaljen.

Bronsemedaljen gikk til fjorårets vinner, Tarangers klubbkamerat Arvid Haugen, som noterte 234,628 kilometer.

- Jeg er veldig fornøyd. Målet i helga var å løpe lenger enn den gamle norske bestenoteringen på 257 kilometer, og det klarte jeg, sier NM-vinneren.

En strikt plan

- Hvordan har døgnet vært?

- Det har gått greit, men ikke lett. Jeg håpet hele tiden at det skulle løsne litt, men måtte hele tiden jobbe for det, sier Norum om sine siste 24 timer.

For mange er inntak av næring en stor utfordring på et 24-timersløp. For NM-vinneren er imidlertid ikke dette noe problem:

- Jeg legger alltid en strikt plan ut ifra temperaturen og min egen kroppsvekt. Da planlegger jeg nøyaktig hva jeg skal få i meg og når. Det går i sportsdrikke og gel. Dette har jeg testet ut over lang tid.

- Og så har jeg med meg meget god support, som kjenner både meg og min plan, og som sørger for at jeg får i meg det jeg skal ha, forteller Jo Inge Norum.

Som ikke helt ville bekrefte at han stiller neste år for å få revansje mot Allan Hovda. I stedet har han EM i Verona i september som sitt store mål neste år.

Helgens 24-timersløp på Bislett tyder på at det er flere som kan ha håp om å hevde seg godt der