edmannm.jpg
Ferdinand Kvan Edman fra Tjalve. Foto: Bildbyrån.

Tjalve med divisjonsrekord i begge Lagseriene

I de tre ukene som har gått siden vi rapporterte forrige poengstilling har kampen om å rykke opp og unngå å rykke ned tetnet til. I toppen har Tjalve satt divisjonsrekord i begge klasser.

Mange lag har forbedret seg vesentlig. Det har de klart ved å sørge for at mange av de manglende øvelser er dekket opp, samt ved å sørge for at deres beste utøvere har deltatt i flere øvelser. Serien varer ut oktober, så det er fortsatt mange sjanser for lagene til å forbedre seg.
Skulle du ha spørsmål til hvordan laget ditt konkret kan forbedre seg, eller har du andre spørsmål eller kommentarer til serien, er det bare å kontakte Bjørge Pedersen.

Så til poengstillingen:

Førstedivisjon menn:

H1_149.jpg

Tjalve har slått sin egen divisjonsrekord for divisjonen med over 300 poeng, og har faktisk mulighet til å bli første lag over 28.000. For å sette det i perspektiv har ingen andre lag klart over 26.500. Gneist holder sølvplassen foran Sandnes som har passert Norna-Salhus. Gneist vil høyst sannsynlig sin egen rekord på 24.310 fra i fjor.
Som vanlig er det jevnt i kampen om å unngå nedrykk, og det er uforutsigbart hvem som lykkes, da alle lagene fortsatt mangler tellende resultater.

Førstedivisjon kvinner:

K1-149.jpg

Også i kvinneklassen har Tjalve slått sin egen divisjonsrekord med god margin, og er første lag over 26.000 noensinne. Drømmegrensen på 27.000 eller 900 poeng i snitt er ikke urealistisk. Tyrving ligger godt an til å forsvare sin andreplass fra i fjor, mens Skjalg er en stor positiv overraskelse med sin foreløpige bronseplass. Skjalg har slått sin egen poengrekord tilbake fra 2003 med 1.300 poeng.
Det er minst like åpent i bunnstriden hos kvinnene hvor alle lagene mangler øvelser.

Andredivisjon menn:

H2-149.jpg

Gular holder fortsatt teten, selv om lagene bak haler innpå. Steinkjer har klatret fra sjette til andre plass, mens Ranheim har gått motsatt vei fra andre til femte. Det er ganske jevnt, så Ranheim har definitivt fortsatt mulighet til å komme blant de fire som rykker opp.
Nederst kan det, som i de øvrige divisjonene, bli store endringer ettersom flere lag har flere øvelser til gode.

Andredivisjon kvinner:

K2-149.jpg

Sandnes holder fortsatt ledelsen foran kretskollega Haugesund, og begge ligger svært godt an til å sikre umiddelbar retur til toppdivisjonen. Det ser ut til å bli jevnt i kampen om de to siste opprykksplassene. Nederst er det flere lag som har få tellende øvelser så langt, så selv om avstanden opp kan virke lang, er det store muligheter. Siden sist har Laksevåg nå havnet på nedrykksplass.

Tredjedivisjon menn:

H3-149.jpg

Siden forrige status har Lillehammer mobilisert kraft og leder nå klart. Normalt kreves poengsummer rundt 13.000 for å rykke opp, men det avhenger av i hvilken grad lagene mobiliserer.

Tredjedivisjon kvinner:

K3-149.jpg

Det er de samme fire lagene på opprykksplassene som sist, men også her er det store muligheter for de lagene som setter inn en sluttspurt.

Første- og andredivisjon 2021.

Topp 20 i tredjedivisjon 2021.