Norwegian Majors 705 x 405.jpg

Norwegian Majors 2021 avlyses

Norges Friidrettsforbund og Kondis er blitt enige om å avlyse Norwegian Majors 2021. Sammen med de ni arrangørene håper vi å komme sterkere tilbake i 2022.

I februar 2020 lanserte Norges Friidrettsforbund og Kondis det nye konseptet Norwegian Majors, en samling av ni ulike løp i Norge innenfor distansene maraton, halvmaraton og 10 kilometer.
Målet var enkelt: Fullfør tre løp innen en distansekategori (eksempelvis de tre utvalgte maratonløpene, de tre utvalgte halvmaratonløpene eller de tre utvalgte 10-kilometerne).
Ligaen skulle bli den første av sitt slag i Norge og var tilpasset både mosjonister og elite, men måtte avlyses før den en gang var kommet i gang på grunn av corona-utbruddet i 2020.

Avlyses nok en gang
I det vi skriver påske 2021 preger pandemien fortsatt i aller høyeste grad samfunnet, og NFIF og Kondis er derfor blitt enige om å avlyse også Norwegian Majors 2021, med håp om en gjennomførbar utgave i 2022.

President i Kondis, Tim Bennett, ser nå framover:
- Det er leit at vi nok en gang må avlyse dette nye konseptet, men samtidig gir det oss mulighet til å kjøre på for fullt med en forutsigbar og gjennomførbar utgave i 2022

Også mosjonsansvarlig i NFIF, Magnus Næss Trosdahl, mener det er bedre å vente til 2022:
- Det er veldig kjedelig, men samtidig lå det litt i kortene. Vi får vente til samfunnet er tilbake igjen til normalen og konseptet kan gjennomføres i en komplett utgave slik den fortjener.

Ideen ble til under Løpskonferansen
Det var under Løpskonferansen i 2019 at idéen for første gang dukket opp. Da var det arrangørene og løperne selv som kom med innspill om en norsk løpeliga etter modell fra Abbot World Marathon Majors. NFIF tok sine medlemmer på alvor, utviklet konseptet og inviterte de ni arrangørene som alle ville være med. Magnus Næss Trosdahl, mosjon- og lisensansvarlig hos NFIF, tok også kontakt med Kondis for å få de med på konseptet.

Du finner alt av informasjon på:

http://www.norwegianmajors.com

Vi avslutter med å si: Velkommen til Norwegian Majors 2022.