nfif-logo-705x405.jpg

NM i Kristiansand flyttes til september

Norges Friidrettsforbund har besluttet at årets NM flyttes fra helga 13. til 15. august og til ny dato 10. til 12. september. - Det er et noe sammensatt årsaksforhold, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i NFIF.

- På grunn av Covid-19-pandemien har det blitt, og vil fortsatt kunne bli, endringer på den internasjonale terminlisten. Da NFIF fastsatte mesterskapet i Kristiansand, var det også på en dato som ikke var blant de World Athletics hadde satt av til nasjonale mesterskap i 2021. Dette var datoer i juni som passet dårlig inn i vår nasjonale kalender. Men endringene i den internasjonale terminlisten på grunn av covid-19 pandemien har ført til at World Athletics nå ikke godtar vår opprinnelige dato for mesterskapet siden det forventes at våre beste utøvere har anledning til å delta på Wanda Diamond League-stevnene, sier han.

- Det har vært en god dialog mellom arrangøren i Kristiansand og NFIF, og vårt felles mål har vært å finne en dato som passer alle parter, og som gjør at våre beste utøvere får anledning til både å ivareta sin internasjonale sesong og delta i vårt hovedmesterskap i Norge, avslutter han.

Som en konsekvens av denne flyttingen jobber NFIF og arrangøren av NM terrengløp kort løype og stafett med å flytte dette mesterskapet som ble flyttet fra 10. og 11. april til det som nå er NM-helgen i Kristiansand.