Karsten Warholm. Foto: Bildbyrån.

Karsten Warholm toppet sterk friidrettstorsdag

Karsten Warholm, Henriette Jæger og Marcus Thomsen var blant utøverne som presterte solid i Ulsteinvik, Pål Haugen Lillefosse fløy høyt i Gøteborg og utøvere som Even Meinseth, Jacob Vaula, Rachel Ombeni og Kristine Eikrem Engeset imponerte i Gøteborg.

Se vår sending fra KWI på friidrettskanalen fredag morgen.

Karsten Warholm dunket som vanlig til fra start og holdt bra hele veien inn på 400 meter. Dimna-utøveren løp på 45.31 og var bare 26 hundredeler bak den personlige rekorden innendørs, som også er europarekord innendørs.
Av europeiske løpere har bare Warholm selv, Thomas Schönlebe og Pavel Maslak løpt raskere innendørs noensinne. Tiden er nest best i verden i år.

Trippel norsk

De to Moelven-løperne Håvard Bentdal Ingvaldsen og Andreas Grimerud sørget for trippelt norsk da de løp på 46.94 og 46.99. Førstnevnte var 44 hundredeler bak persen fra i fjor, mens Grimerud forbedret innendørspersen og er nummer fire i Norge innendørs gjennom alle tider. Kravet til EM innendørs er forøvrig på 46.35.

Sterkt comeback

Aremarks Henriette Jæger løp et meget veldisponert løp og vant 400 meter på 53.08. Tiden er en forbedring av innendørspersen med 16 hundredeler og hun forsterker posisjonen som tredje raskeste norske kvinne innendørs noensinne.
Gledelig for Aremark-jenta som har er tilbake etter en trøblete skadeperiode.
Skjalgs Line Safaa Al-Saiddi leverte også et bra løp med innendørspers 54.69. Hun ble nummer fem og var halvsekundet bak persen utendørs.

Klar årsbeste

Marcus Thomsen fra Norna-Salhus leverte nok en god serie i kule, der det lengste støtet målte 20.88. Resultatet er klar årsbeste og 21 centimeter bak den norske innendørsrekorden den tidligere U20-europamesteren satte for et par år siden. Bob Bertemes fra Luxembourg vant med 21.06.

Rønningen pushet verdensstjernen

Stevnet ble avsluttet med 60 meter og fem ganger olympiske mester Elaine Thompson-Herah fra Jamaica vant oppskriftsmessig. Hun løp “bare” på 7.30 og var tidelet foran Tyrvings Helene Rønningen, Tjalves Vilde Humstad Aasmo ble nummer fire med 7.56. De to norske var henholdsvis to og åtte hundredeler bak årsbeste.

Nummer syv i Norge

Amalie Sæten fra Ull/Kisa vant 1500 meter med innendørspers 4:17.46 og avanserte til en syvendeplass i Norge innendørs gjennom alle tider.
Sems Moa Bollerød ble beste norske herre på øvelsen med 3:46.87, innendørspers med et drøyt halvsekund.
Sigurd Tveit fra Kristiansand ble nummer to på 800 meter med 1:50.44.

Skjalgs Elisabeth Slettum og Tjalves Kenny-Emi Tijani-Ajayi ble som ventet de beste norske utøverne på 200 meter med henholdsvis 24.21 og 21.93, begge ble nummer tre. Det ble forøvrig løpt prolog på 200 meter, der utøverne løp en og en og tidene avgjorde hvem som fikk velge bane først. Slettum løp da på 24.13 og Tijani-Ajayi på 22.02. Yaroslava Mahuchikh fra Ukraina hoppet solide 1.99 i høyde. Resultater.

Årsbeste av Haugen Lillefosse

Fanas Pål Haugen Lillefosse endte på en femteplass i stav i et meget solid felt under Mondo Classic i Uppsala. Han kom seg over 5.82, som er årsbeste, en centimeter under hans innendørspers og to centimeter under Sondre Guttormsens norske innendørsrekord. Lillefosse er da i fremgang og det blir spennende å følge han videre i sesongen.

Det var spenstige høyder, som det skal være på et slikt stevne, og Lillefosse tok åpningshøyden 5.52 i første forsøk. Han slet mer på neste høyde 5.67 og kom seg over først i tredje forsøk. Listen ble deretter lagt opp på 5.82 og her traff han bedre og kom over i første forsøk. Neste høyde var norsk rekordhøyde 5.92, men det ble for høyt for bergenseren. Stevnets opphavsmann Mondo Duplantis vant naturligvis. Resultater.

Sterke sprint-tider i Gøteborg

Even Meinseth viste at han trives med å være tilbake i Sørild da han dundret til med 6.69 på 60 meter i sesongdebuten. Han tangerte da persen fra i fjor, var seks hundredeler bak kravet til EM innendørs og ble nummer tre i løpet. Kinesiske Bingtian Su vant på 6.59.
Gulars Jacob Vaula løp også fint med årsbeste 6.75 og en fjerdeplass. Sprinterne viste form allerede i forsøket. Meinseth vant heat 2 med 6.79, mens Vaula løp på 6.77 og ble nummer to i heat tre, to hundredeler bak Su.
Christine Bjelland Jensen fra Norna-Salhus innledet kvelden med å bli nummer syv i forsøket på 60 meter med 7.62, ni hundredeler bak pers. Hun vant deretter C-finalen på 200 meter med 23.97, 27 hundredeler bak pers.

Eikrem rett bak pers

Hennes klubbvenninne, ny for året, Kristine Eikrem Engeset tok en klar seier på 3000 meter med solide 9:13.86, snaue to sekunder bak hennes 15 år gamle innendørspers. Bare fem norske kvinner har løpt raskere enn Eikrem Engeset på 3000 meter innendørs noensinne.

Nok en gang over 13 meter

Det var enda en kvinne fra Norna-Salhus som imponerte i Gøteborg på torsdag og det var Rachel Ombeni. Hun hoppet 13.19 i tresteg, som holdt til en fjerdeplass. Dette er det lengste hun har hoppet noensinne og fører henne opp som femte beste kvinne fra Norge innendørs gjennom alle tider.

Ole Jakob Høsteland Solbu fra Ås måtte dessverre løpe i B-finalen på 800 meter og dermed ble det vanskelig å tukte persen fra sist helg på 1:48.67. Han gjorde uansett et fint løp da han vant på 1:49.70. Steinkjers Bastian Elnan Aurstad var vel sekundet bak innendørspersen da han ble nummer tre i B-finalen på 400 meter med 48.18. Resultater.