f.v. Kristoffer Sagli, Vegard Warnes, Mathias Flak, Kjetil Brenno Gagnås, Jesper Lundin og Halvor Nymoen Winberg. Foran f.v. Håkon Moe Berg og Magnus Øyen.

Resultater fra 3000m for alle og 5000m damer

To aldersrekorder og mange perser i sesongåpningen

Mari Roligheten Ruud fra BUL åpnet kvelden med seier på 5000m og ny pers med 16:16.68. Hun tok med det U-23 EM-kravet på 16:35.00 med god margin. Nummer to ble Kristin Waaktaar Opland fra Bratsberg IL, som satte ny veteranrekord i klasse 40-44 år med hele 14 sekunder! Tiden ble 16:25.42. 5 jenter løp under NM-kravet for senior.

På 3000m imponerte ungguttene mest. Det ble seier og solid pers på Håkon Moe Berg fra Kyrksæterøra med tiden 8:01.78, kun 1sek bak aldersrekorden til Jakob Ingebrigtsen. På femteplass fulgte 16 år gamle Magnus Øyen opp med aldersrekord i gutter 16 år med tiden 8:10.07, som også er ny klubbrekord i Rindal IL. Nr. 2 i løpet ble Kristoffer Sagli fra Aure på ny pers med tiden 8:03.76. Kristoffer dro det meste av løpet etter at haren ga seg. Vi må også nevne at både Mathias Flak på tredjeplass og Halvor Nymoen Winberg på fjerdeplass løp under 8:10 og satte nye bestenoteringer. 8 løpere løp under NM-kravet og 12 løpere løp under 9-blank.

På kvinnenes 3000m vant Sigrid Alvik rett bak pers etter god harehjelp av Synnøve Antonsen Torp og selveste Hedda Hynne, som løp 2200m. Tiden ble 9:31.45.

I b-heatet for herrer fullførte 20 løpere og her var det Andreas Torsvik fra Bjarg som ble dømt først i mål på lik tid med Sven Nevin fra Strindheim, begge på 9:07.77. På tredjeplass fulgte politimester Ketil Stene fra Bratsberg med 9:08.91, en sterk tid i klasse 45-49 år.