Morten Røraas.jpg

Minneord Morten Røraas

Det var med stor sorg vi på torsdag mottok meldingen om at Morten Røraas er død etter kort tids sykdom, bare 60 år gammel.

Morten har i over 50 år vært aktiv i Moss IL. For det har han mottatt idrettslagets høyeste utmerkelse, fortjenestemedaljen.
Som utøver for Moss IL gjorde han seg bemerket på høyt nasjonalt nivå og innehar fortsatt flere klubbrekorder i aldersbestemte klasser.
Morten har ikke bare betydd mye for Moss IL, men hele Østfold og resten av friidretts-Norge har nytt godt av Morten sine friidrettskunnskaper. Morten ble i Norge kjent som treneren til Geir Moen, men Morten var så mye mer enn treneren for vår Europamester på 200m.

Som trener var han en ener. Det han ikke visste om friidrett er knapt verdt å vite. Han var faglig sterk, tydelig, seriøs og nøye, med et særskilt blikk for de avgjørende detaljene. Den kompetansen han opparbeidet seg brukte han til beste for utallige utøvere opp gjennom årene. Morten var treneren som stod bak de beste prestasjonene utøvere fra Moss IL til dags dato har gjort. Hans utøvere har til sammen tatt over 100 gullmedaljer i mesterskap. Han hadde en egen evne til å finne grepene som nådde inn til enkeltutøverne, og ikke minst så han den enkelte, både som utøver og som menneske. Helt til det siste var han en aktiv bidragsyter i Moss IL.

Morten har betydd mye for norsk friidrett. I Østfold friidrettskrets mottok han Friidrettens venners ærespris som trener/leder i 1993 og Østfolds friidrettskrets fortjenestemerke i 1998. I 2011 ble Morten kåret til årets mannlige friidrettstrener i Norge.

Morten var mye mer enn trener, han var mentor, støttespiller og venn.
Som menneske var Morten helstøpt: Engasjert, omsorgsfull og kunnskapsrik. Han var uselvisk, blid, klok, lyttende og samlende. Han var en lagspiller i ordets betydning. Han var rett og slett en stor personlighet med et stort hjerte som rommet mange. Derfor er tomrommet etter ham stort og det kjennes umulig å fylle.


Våre tanker går i disse dager spesielt til Anne, Kristoffer og Truls og den øvrige familien, som har mistet en bauta og en samlingsfigur.
Med stor takk lyser vi fred over Morten Røraas’ minne.