inne_nm_2020.jpg

Innendørs-NM 2020 satser høyt - NRK sender direkte

- Vi legger opp til at innendørs-NM 2020 skal bli et formidabelt stevne, sier leder av NM-komitéen Hans-Kristian Sætrum fra Oslo Friidrettskrets, som også kan glede seg over at NRK planlegger to timer direktesending begge dager.

Det er IL i BUL, IK Tjalve og Oslo Friidrettskrets som har gått sammen om å arrangere innendørs-NM for 2020, og de begrunner avgjørelsen slik:

- Kretsen arrangerte alene i 2018, og det gikk jo veldig bra. Men for å få mer operativ styrke i forberedelsene til arrangementet så sendte vi en henvendelse til klubbene om å bidra. Og klubbene var ikke vonde å be, sier Sætrum.

NRK planlegger å sende direkte begge dager fra 17:00 til 19:00.

- Vi har hatt et veldig godt samarbeid med NFIF i forhold til NRK, sier daglig leder i Oslo FIK Stian Andersen.

Opplegget med direktesending på sen ettermiddag, eller tidlig kveld om man vil, fører til et noe annerledes tidsskjema enn man kanskje er vant til.

- Lørdag starter vi tidligst 13:00. Det blir TV-sending fra 17:00 til 19:00, og 200 meter forsøk etter det. Søndag blir det også start tidligst 13:00, og dagen avsluttes med TV-sendingen fra 17:00-19:00. Søndag blir altså senere enn vanlig grunnet TV, og vi beklager de utfordringene det kan få for reisende. Derfor informerer vi om dette allerede nå, sier Matias Lavik fra arrangørklubben Tjalve.

Alle med 
- Alle klubbene i Oslo og Akershus kommer til å bidra med funksjonærer og dommere, sier Andersen videre.
- Et overskudd fra arrangementet vil gå til å redusere egenandeler på kretsens prosjekter. Samtidig ser vi en gevinst i at vi sparer kostnader for klubbene i Oslo og Akershus ved å ha mesterskapet i samme region, sier han.

Her finner dere dagsprogram, påmeldingslink og hotellinformasjon.