Bendit-Akershus.jpg
Foto: Dag Kåshagen

Indoor Games 2016 stevneserie for 12 - 14 åringer

En ny stevneserie med fokus på allsidighet og bredde ønskes velkommen på Østlandet til vinteren. Arrangementene er et innendørs tilbud for Bendit deltagerne, men inkluderer også 12 åringene.

Indoor Games arrangeres for utøvere i Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland friidrettskretser. Første stevne arrangeres av Tyrving i Rud Idrettspark mandag 18. januar. Øvelsesutvalget er 4x200m stafett, 60m, 200m, 1500m, stav, lengde og kule.

13.febraur er det Stangehallen som inviterer til stevne, og øvelsene er 4x200m stafett, 60m hekk, 200m, 600m, høyde og liakov. (Baklengs kast med kule)

Siste stevne i serien er i Nes Arena, 2.mars. Her er det et samarbeid mellom Ull/Kisa, Hvam, Raumnes&Årnes og stevnet har følgende øvelser, 4x200m, 60m, 800m, kule og tresteg.

I avslutningsstevnet blir det premieutdeling. Alle som har deltatt i alle kategorier, hopp, korte og lange løp og kast gjennom de tre stevnene, får medalje.  Det blir også premiering etter følgende retningslinjer; 1.plass gir 15 poeng, 2. plass er 12 poeng, 3.plass er 10 poeng, 4.plass er 7 poeng, 5.plass er 6 poeng, 6.plass er 5 poeng, 7.plass er 4 poeng, 8.plass er 3 poeng, 9.plass er 2 poeng og 10.plass gir 1 poeng.  Etter denne malen blir det 1/3 del premiering, men alle må også ha deltatt i alle fire øvelseskategorier. 

I stafettene, 4x200m, er det kretslag, altså Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland.  Det skal være minst to jenter på laget, ellers fritt.  Hver krets kan stille med flere lag.

Dette er et stevnetilbud vi håper skal slå an sier utviklingsansvarlig i kretsene Dag Kåshagen.  For det første må vi arrangere stevner i de flotte hallene våre, barna synes jo selvsagt at det er gøy å konkurrere.  Det har også vært for dårlig stevnetilbud til denne aldersgruppa innendørs, og når vi først skal igangsette et nytt stevnetilbud, er det naturlig at vi har stort fokus på bredde og allsidighet, avslutter Kåshagen.