Bilde1.png
Rundløypa på 1km

Et NM litt utenom det vanlige

Kommende helg inviterer Oslo og Akershus Friidrettskretser og Ullensaker/Kisa IL til NM i terreng kort løype på Bjerke Travbane. I skrivende stund er det 256 påmeldte og 34 stafettlag – og det er fortsatt mulig å etteranmelde seg.

Årets terrengmesterskap blir et stevne litt utenom det vanlige med ærverdige Bjerke travbane som begivenhetens sentrum. Her vil deltakerne løpe i fotsporene til stjerner som Rex Rodney, Alm Svarten, Shan Rags og Steinlager. Det skal nok godt gjøres at våre håpefulle holder samme fart som disse historiske hovdyrene, men enhver har jo sin kjepphest -så det er ikke godt å vite.

I herreklassen finner vi rutinerte navn som blant annet Senay Fissahatsion (Gull 2023) og Jacob Boutera (Gull 2022), som nok må finne seg i å bli kalt favoritter til årets NM. De skal uansett få god kamp av løpere som Eivind Øygard, Mathias Flak, Andreas Fjeld Halvorsen og Trond Einar Moen Perdersli.

Ina Halle Haugen ser ut til å være klar favoritt til gullet foran Selma Løchen Engdahl i dameklassen. Bak der kan bli jevnt. Sigrid Alvik med bronse fra 2023, sammen med Grethe Tyldum og ikke minst Thea Charlotte Knudsen som gjorde det veldig bra i Jr. EM terreng i høst. Spennende start av 800-1500m løperen Anne Gine Løvnes. Mestrer hun underlaget kan hun bli farlig.

I tillegg til seniorklassene er NM terreng også ungdoms-, junior og veteranmesterskap. Med andre ord; De som skal dele ut premier må holde tunga rett i munn.

Informasjon om mesterskapet finner dere her: https://www.ukiportalen.no/nm-terreng-kort-l%C3%B8ype