CAG12.jpg
Lene Retzius og Vegard Rooth strålte om kapp. Foto: Dag Kåshagen

Clean Air Games gjenoppsto med to norske rekorder

Hvem som strålte mest på Lambertseter denne kvelden, av Lene Retzius og Eivind Henriksen som begge satte norske rekorder, skal være usagt, men begge fikk hard konkurranse av primus motor Vegard Rooth.

Litt kort innledning først. Det er 24 år siden Clean Air Games sist ble arrangert. Mange av datidens største stjerner som Linford Christie, Colin Jackson og Jan Zelezny var med.  De deltok i flere år og det ble oppnådd sterke resultater. - Vi var langt forut for vår tid med så stort fokus på bærekraftig utvikling, på 80 og 90-tallet.  Nå fant vi ut at tiden var overmoden for at et come back for arrangementet. Ideen om å blåse liv i dette har ligget latent noen år, forteller Vegard, og når vi bestemte oss for å kjøre i gang i 2018, har det vært  svært hektisk med planlegging av arrangementet og i tillegg miljøseminaret som ble arrangert på Østmarkseteren dagen før.

Selv om årets stevne til sammenligning fra tidligere Clean Air Games ikke hadde samme meriterte verdensnavn på startlista ble det prestert mange topp resultater, og altså to Norske rekorder.

Lene Retzius satte strengt talt tre rekorder alene. Hun startet med å slå Chatrine Larsåsen sin gamle rekord med en cm, til 4.42, så flyttet hun lista opp på 4.45 som også kvalifiserte henne til EM deltagelse i sommer. Til slutt ble lista lagt opp på 4.50 og jammen tok hun det i samme slengen.  Som avslutning på stevnet var det lagt inn en sleggekonkurranse hvor Vegard Rooth på forhånd utbasunerte følgende:

Bli med ned på sleggebanen alle sammen. Her vil dere få se enda en norsk rekord. Og slik ble det. Eivind Henriksen flyttet også rekorden to ganger og slo til med 76.66 og også han kunne slippe jubelen løs for både rekord og EM kravet.

Foto: Eirik Førde