IMG_3575.jpg
Ida-Louise Øverland. Foto: Bildbyrån.

Hvordan komme i gang med ParaFriidrett

Det enkleste er å ta kontakt med en friidrettsklubb i nærheten av der du bor. Er du usikker på hvilke klubber som er i nærheten så ta kontakt med oss så hjelper vi deg. Det skal være lav terskel for å ta kontakt med oss og vi blir gjerne med i et første møte med klubben hvis du ønsker.

Når du som utøver med funksjonsnedsettelse kommer inn i et etablert treningsmiljø i en klubb vil det gjøres tilpasninger for deg slik at du kan være en del av gruppen, selv om du ikke klarer å gjøre alt som de andre klarer. Så vil det kanskje være ting som du klarer, som de andre ikke klarer.

Det bør avtales et møte med riktig kontaktperson i klubben i forkant av deltagelse. Dette for å bli kjent og for å gjøre nødvendige avklaringer på hvilke forventninger du har, på hva klubben kan bidra med, hva den ikke kan bidra med, samt hvilke muligheter klubben har til å møte dine forventninger.
Vær forberedt på spørsmål om din funksjonsnedsettelse, vær ærlig på dine usikkerheter og still spørsmål til klubben.
Hvor går grensene dine?
Det er viktig med åpenhet. 
Trenger du hjelp underveis i treningen, og hvem kan bidra?
Dette er viktige avklaringer som bør gjøres før første trening, så unngår vi uheldige misforståelser og dårlige opplevelser.

Du som utøver må gi relevant informasjon i forhold til funksjonshemmingen og være tydelig på hvem som har behov for hvilken informasjon. Husk på at det er du som er ekspert på din funksjonsnedsettelse, mens idrettslaget er eksperten på aktiviteten. Trener trenger ofte mer informasjon enn de andre utøverne. Har du behov for ledsager i aktiviteten - hvordan løses dette behovet?

Spør om klubbaktivitet, medlemskontingent og treningsavgift.
Du skal behandles på lik linje med andre medlemmer.

Føler dere behov for mere informasjon eller hjelp så ta kontakt med oss i Friidrettsforbundet!