IMG_6266.JPG

Ventet 75 år på sitt første VM-gull

Superveteranen Arne Warem har ventet 75 år på å kunne kalle seg verdensmester i friidrett. Under VM for veteraner i Tampere i Finland kunne han endelig realisere drømmen.

- Jeg har alltid drømt om å kunne bli verdensmester i friidrett. Jeg har tidligere tatt sølv og bronse i VM, og sist vinter ble jeg europamester i sjukamp innendørs i Portugal. Dette er min aller første gull i et verdensmesterskap. Det er utrolig stort, og betyr veldig mye for meg. Tenk, jeg måtte vente til jeg ble 75 år for å kunne oppleve dette, sier Warem.

Vant suverent

Etter to svært varme dager tok Warem en suveren seier i ti-kampen i klassen 75 til 79 år. Før den avsluttende 1500 meteren var ledelsen hans så suveren at ingen av deltakerne var i stand til å ta ham igjen.

Med 5.953 poeng totalt, slo han neste utøver med over 900 poeng.

En annen mangekjemper som også kunne juble etter å ha tatt VM-gull i tikampen, var Knut Henrik Skramstad. 85-åringen fra Kongsberg var på jakt etter å slå verdensrekorden i klassen 85-89, mem forholdene under den avsluttende 1500 meteren  gjorde at han valgte å stanse etter noen få hundre meter.

- Dette var vel mitt 18. VM-gull! Flest har jeg i mangekampen. Det var ekstra gøy at Arne (Warem, red.anm.) endelig fikk et fortjent gull, mener Skramstad.

Ytterligere to gull

Etter andre dag av årets VM for veteraner som finner sted i den finske byen Tampere, har de norske fargene så langt tatt fire, gull og fire bronsemedaljer.

Jostein Haraldseid vant 100 meteren i herrenes 85-89 års klasse på meget gode 17,98 sekunder.

2010-tallets beste veteranutøver i verden, Arild Busterud tok sin aller første VM-tittel på 2020-tallet, da han torsdag kastet den fire kilo tunge slegga 53,98 meter.

Fire bronser

Jon Per Nygaard sørget for en flott start for løperne da han tok bronsen på åtte kilometer terrengløp i herrer 55-klassen. Samme valør tok den eldste kvinnelige utøveren i den norske troppen, Elise Marie Wåle i kvinnenessleggekonkurranse i 80-84 års klasse.

Sørlandets raskeste kvinne gjennom en årrekke, Anny Undheim, fra Framsteg utenfor Kristiansand, løp inn til bronse på 100 meteren i kvinner 65-69 på tiden 15,46. Heidi Barth løp inn til sin aller første VM-medalje da hun krysset målstreken  som nummer tre på sprinten i 60-64 klassen på 14,26 sekunder.

Flere medaljesjanser

Totalt er 4.500 deltakere fra 81 nasjoner til stede under verdensmesterskapet som varer fram til 10. juli.

Resultatene fra mesterskapet kan en følge ved å klikke inn på https://wmatampere2022.com/results/