IMG_5167.jpg
Nestleder i veteranutvalget Kjell Ivar Robertsen fra Jægervannet IL synes det var gøy å treffe igjen Karl Jørgen Hoff som stod for det beste resultatet under NM i vinterkast på Kjølnes stadion lørdag 6. november. Foto: Torrey Enoksen

Godt arrangert vinterkast NM i kjølig vær

Nattefrosten ga utfordringer for de 20 kasterne som deltok på NM i venterkast på kastebanen ved Kjølnes stadion lørdag 6. november. Mesterskapet ble godt gjennomført.

For med temperaturer like over frysepunktet, valgte flere av kasterne som var i aksjon ved kastebanen til IK Urædds kastebane å pakke seg inn i ull enn i lett konkurransetøy. Det kjølige været ga også utfordringer for ringen i et av Norges første kastehus.

- Jeg satte på varmekablene i ringen fredag kveld, men vi måtte til med salt for å få fjernet noe av isen som var blitt dannet i ringen. Vi er veldig stolt over å ha fått dette bygget, hvor vi kan kaste hele året. Det var viktig for oss å få vist dette anlegget, og jeg håper dette arrangementet vil føre til at mange kastere kommer hit til Kjølnes for å trene og konkurrere. Vi har styrkerommet i klubbhuset like ved kastebanen, slik at det er fullt mulig å arrangere en treningshelg her, sier ildsjel og 68 metersmann i diskos Svein Inge Valvik.

Et halv år etter at IK Urædd skulle ha arrangert det fjerde norske veteranmesterskapet i vinterkast, kunne de endelig ønske deltakerne velkommen. Til tross for kjølig vær og en litt sleip ring, ble det oppnådd flere gode resultater.

I sitt comeback etter skader og helseutfordringer, dro flere ganger EM- og VM-medaljør for veteraner, Karl Jørgen Hoff (62) til med 42,72 i diskos (1 kg). Live Båsen hadde det lengste kastet i kvinneklassen med 31,68 meter i slegge.

- Jeg håper at jeg denne vinteren kan slippe skader og få trent skikkelig. Det var gøy å være med igjen, sier Hoff.

For resultater, klikk på linken nedenfor.

https://uraedd.no/wp-content/uploads/2021/11/Resultatliste-Komplett_NM-veteran-vinterkast-2021.pdf