Du er her: Skip Navigation LinksNorges Friidrettsforbund > Nyheter > En paraply er bare rett og riktig - og bare i Bergen

 Hva skjer?

NECON-klubben for april hilser alle dem som har klikket seg inn på friidrett.no

En paraply er bare rett og riktig - og bare i Bergen

Paraplyer er aldri et paradoks i Bergen, og når det handler om ”en vaskeekte paraplyklubb", er alt i sin skjønneste orden. BFG Fana er NECON-klubben for april!
12.04.2012 21:05 Thore-Erik Thoresen
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

For 25 års jubilanten BFG Fana har naturligvis valgt paraplyen som gjenkjennelsessymbol i sin logo. Og selvsagt var det paraplyvær da friidrett.no ”vasset” innom Fana stadion hvor daglig leder Kjell N. Karstensen hadde banket lett på jungeltrommene, og vips var det en fornøyd gjeng som møtte til fotografering før treningen startet.
Det var tilbake i 1987 at de tre klubbene Bjarg, Gneist og Fana hadde diskutert seg frem til å samle seg under samme paraply. ”Sølvbryllupet” skal markeres skikkelig til høsten, lyder ryktene.
Oppslagstavlene på Fana stadion vitner om stor og variert aktivitet under paraplyen med sommerkarusell, Fanalekene og Fanaløpet blant de mer fremtredende lokalarrangementene.
Tvang seg frem
- Jeg vet ikke så mye om forhistorien til sammenslåingen eller hvor initiativet kom fra, men det tvang seg rett og slett frem i dette området. Det bare ble sånn – etter tøffe tak og lange forhandlinger, sier Karstensen.
Fremdeles lever de tre sine lykkelige, separate liv, spesielt for dem under 15. Straks de når junior/senioralder, er det BFG Fana de representerer.
- Totalt er vi over 300 medlemmer inkludert våre meget aktive veteraner. Medlemstallet er temmelig stabilt, ifølge Karstensen.
Under BFG-paraplyen er det åtte trenere, den daglige lederen samt et styre hvor Ole Mikkelsen overtok formannsklubben på vårens årsmøte. De tre underklubbene har også sine ledere med i BFG-styret.

Ut på treningstur uansett vær, og i Bergen er det sjelden vær, men ofte uvær...
Drømmer om egen hall
Forut for Bergens første friidrettshall på Leikvang var det endeløse lokaliseringsdebatter.
- Vi ville helst ha hatt hallen her ved Fana stadion, for det blir langt å kjøre til trening på Leikvang innrømmer Karstensen. Og selv om Hallprosjekt Fana ble skrinlagt, ble ikke lokket spikret helt fast på dette skrinet. Stadig drømmes det høyt om et samarbeid med sykkelmiljøet hvor løpebane og velodrom plasseres under samme tak.
En hall ved Fana stadion ville også bety at nok en brikke var plassert i en annen stor drøm, et aldersbestemt internasjonalt mesterskap i Bergen, som viste at de kan arrangere stort nå senest i Super League for to år siden.

Sååå glade blir de som vinner gull i stafett-NM i Drammen - i BFG Fanas drakt!
Slo til i stafett-NM
- Hva vi oppnådde i 2011? Daglig leder trenger ikke mange sekundene før han lander på stafett-NM i Drammen med tre gullmedaljer til BFG Fana.
Klubben har dyrket frem et bredt mangfold spesielt innen løp og betegner seg derfor også som ”en løpsklubb”.
Tidligere sesonger var Kirsten Marathon Melkevik klubbens løpende flaggskip. Et flaggskip som var skadet ifjor og er i Gulars farger i år. Men fremdeles stiller klubben sterkt innen både ultraløp og motbakkeløp der spesielt Torbjørn Ludvigsen står frem som en medaljesanker, og på banen stormer ungdommen med Martine Eikemo Borge som en av dem Norsk Friidrett skal få mye glede av og moro med i pårene som kommer.

Sterk innsats ga stafett-gull i junior-NM i Kristiansand.
NECON-opplegget var spennende
- Vi så straks at NECON-klubbene som prosjekt var et godt tilbud. BFG Fana har hatt kontakt med NECON fra før, nå så vi et spennende konsept som ikke minst utfordret bredden.
Dette ble da også både anført og understreket i søknaden som altså førte til at BFG Fana ble en av de ti NECON-klubbene. I søknaden sto det å lese:
” BFG Fana er en breddeklubb med mange spennende profiler, og er lokalisert i en bydel i Bergen i sterk vekst. Rekrutteringsgrunnlaget er enormt gjennom våre rekrutteringsklubber og stor tilvekst i bydelen.
Idrettslig er det mange som hevder seg godt både nasjonalt og deltar også Internasjonalt. Kvinner tok bla 3 dobbelt NM gull i stafett i 2011!
Klubben deltar også sterkt til massemønstring til mosjonsidrett/idrett gjennom våre løpskaruseller og Ulriken Opp. Her deltar bla nærmere 1000 på våre Vinterkaruseller hele vinteren gjennom. Dette har pågått i 25 år!
Klubben er altså en aktiv aktør til både friidrettsaktivitet og mosjonsidrett, og bidrar således sterkt til både rekruttering, tilbud til aktive utøvere og til folkehelsen generelt!”

Kirsten Marathon Melkevik, her med Christina Bus Holth i hælene, løp for BFG Fana i fjor. I år er hun Gular-løper.
Målsetningene blir mange
Fremdeles har ikke det nye styret under Ole Mikkelsens taktstokk fått ned på papiret alle sine målsetninger. Det ligger i sakens natur at et helt nytt styre først ”må sette seg” før ny kurs kan stakes ut. Som så mange andre klubber i Norges Friidrettsforbund lever BFG Fana sterkt på konstellasjonen ”utøver – foreldre”. Foreldrene utgjør mye av ryggraden i klubben.
- Men det sier seg selv at stafett-NM hvor vi skal forsvare våre tre gull fra ifjor vil bli en utfordring for oss. Vi stiller også to sterke lag i Holmenkollstafetten, og vi satser på å forsvare våre posisjoner i seriesystemet. Vi skal havne blant de tre-fire beste på kvinnesiden, og vi vet at vi kunne ha tatt Tjalve dersom vi hadde mobilisert litt ekstra ut over høsten, sier klubbens daglig leder og formann
De vil bruke litt tid på å finne ut hvor de skal være som klubb inn i fremtiden med øket befolkningsgrunnlag etter hvert som Bybanen nærmer seg Lagunen kjøpesenter hvor det antagelig lander neste år, og med videre kurs mot Flesland fremdeles noe i det blå.
- Vi føler at jentesiden er vår sterkeste, derfor må vi prøve å løfte guttesiden. Og innen ultraløp og motbakkeløp skal vi fremstå som stadig sterkere, lover de to.
PS: Allerede kommende helg skal et titall løpere i BFG Fanas farger i aksjon i terreng-NM i Strandebarm! Junior-NM i Sigdal og senior-NM i Kristiansand skal også få merke at BFG Fana blir sterkere enn noensinne!

Og dette er Necon
NECON er et konsulent- og engineeringselskap. Vi leverer kompetanse til aktører innen olje/gass-, landbasert industri, samt fornybar energi. NECON er et av landets mest dynamiske og kraftigst voksende kompetansebedrift i vår bransje.
NECON har hovedkontor i Bergen og avdelingskontorer i Oslo, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Stord, Mongstad, Haugesund, Grenland og Mumbai (India).
NECON ble etablert i 2004 og har ca 300 medarbeidere. Omsetningen i 2009 var 280 millioner kroner.
Om NECONs medarbeidere:
Gjennomsnittlig arbeidserfaring: 9 år
Ca 45 prosent har mastergrad/er sivilingeniør eller tilsvarende
Ca 55 prosent har bachelorgrad/er ingeniør eller tilsvarende
Kvinneandelen: 15 prosent
Administrasjon/lederposisjoner: 30 prosent
Faglig/rådgiver: 70 prosent
NECON administreres fra Bergen og er et ingeniørselskap som leverer ingeniør- og prosjektadministrative tjenester og prosjekter til olje-, gass-, energi, bygg, anlegg og landbasert industri. NECON skal bidra til øket verdiskaping for sine kunder og være den foretrukne samarbeidspartner.
NECON vil at konsernet skal oppleves som et verdibasert, kvalitetsbevisst selskap. NECON skal være en raus, engasjerende og nyskapende arbeidsgiver/ samarbeidspartner. NECONs verdimålsetning er at man skal gjøre hverandre gode!

Martine Eikemo Borge representerer noe av fremtiden i BFG Fana.

 


 

 Siste nytt

 Nytt fra media

Norsk Friidrett - Ullevål Stadion, 0840 Oslo - Tlf 21 02 90 00 - Kontakt oss