NGP3.jpg

Premiering 2017

Slik blir premieringen i Norsk Tipping Norwegian Grand Prix i 2017.

Premiering i enkeltstevnene:
Nytt av året er at vi innfører pengepremier også i enkeltstevnene. Fordelingen er 5000 kroner til beste resultat oppnådd i hvert stevne, 3000 kroner til nest beste resultat og 2000 kroner til tredje beste resultat oppnådd etter IAAF internasjonale poengtabell.
Disse premiene kan vinnes av alle deltagerne i alle tre stevnene, og det er de tre beste for henholdsvis kvinner og menn som premieres.

Premiering sammenlagt:
Vi fortsetter også med premiering til de seks beste sammenlagt. Det er 20000 kroner til vinneren, og deretter 10000 kroner til nummer to, 6000 kroner til nummer tre og 2000 kroner til nummre fire, fem og seks - både for kvinner og menn. Sjekkene deles ut på Hamar i avslutningsstevnet 16. august.
Det er poengsum sammenlagt for to resultater som legges til grunn.
Begge resultatene kan oppnås i samme stevne, men ikke i samme øvelse. Det vil si at for eksempel forsøk og finale ikke kan regnes som to resultater. Ei heller to resultater i samme tekniske øvelser, for eksempel to lengdehopp i samme konkurranse.
To ulike øvelser i samme stevne er mulig, for eksempel 100 meter og lengde.
Samme øvelse i to forskjellige stevner er også mulig, for eksempel 100 meter i to av stevnene.
I tillegg må man ha deltatt i minst to av stevnene for å kvalifisere til premie.  
Unntak for dette er utøvere som deltar i Diamond League samme dag eller dagen
før/etter stevne i Norwegian Grand Prix.

Det er IAAF internasjonale poengtabell som er grunnlaget for poengutregningen. Sammenlagtpremiene kan kun vinnes av medlemmer av norske klubber.