ryddeuka forsidebilde.jpg

Bli med på Norsk Friidretts Ryddeuke

Norges Friidrettsforbund og Ragn-Sells inviterer hele Norsk Friidrett til å være med på en vårdugnad og rydde i sitt nærområde i uke 16, nærmere bestemt fra 19. til 25. april. Det spiller ingen rolle om dere gjør det som en klubb, familie, venner, eller alene. Alle kan være med på å gjøre Norsk Friidrett litt grønnere.

Vi håper dere tar utfordringen og rydder med oss i uke 16. Om det ikke passer den uken så ta gjerne en dugnad når det passer dere, og del gjerne bilder med oss.
Vårt formål med dette tiltaket er å skape en varig holdningsendring til at vi blir enda flinkere på å rydde ved enhver anledning. Vi har et ansvar om å ta vare på naturen og anleggene vi bruker til friidrett. Vi skal holde alt #LikeFinSomFør – være seg på friidrettsbanen etter trening, en sti der dere løper ofte eller rundt klubbhuset.

Hvorfor rydde?
Vi har troen på at det er langt hyggeligere å trene i et rent miljø uten søppel og som ser bedre ut og er mindre skadelig for naturen.
Og avfallet? Det går til forbrenningsanlegg slik at det gir energi til samfunnet. Ved å bli med gjør dere både lokalmiljøet, klubben og Norge en stor tjeneste.
Norsk Friidrett skal være best på og utenfor banen og være gode forbilder som går foran – lokalt og nasjonalt. Vi eier ikke naturen; vi bare låner den til friidrett veldig ofte. Vi skal alltid sørge for at vi forlater treninger og arrangementer i minst like god stand som når vi kom – om ikke bedre.

Tips til gjennomføring
Vi er medlem av Hold Norge Rent og de har en genial app og nettportal. Den heter Rydde og her kan dere opprette deres ryddeaksjon. I Rydde finner dere også partnere som tilbyr gratis avfallsposer og hansker til dere.

NB: Før dere rydder så gjør deg kjent med våre anbefalinger og rydderetningslinjer. De finnes her.

Er deres idrettsanlegg i kommunal eie? Vi oppfordrer til å ta kontakt med anleggsansvarlig for håndtering gjennom normale avfallsløsninger for kommunen og/eller kontakte et lokalt renovasjonsselskap for å høre om de kan hente avfallet gratis etter endt dugnad.
Og er dere i nærheten av hekkeområder så pass opp for hekkende fugler og vis hensyn.


Blir dere med?
Vi ønsker å dele deres engasjement, så om dere blir med så vil vi gjerne motta bilder og/eller film fra ryddingen. Send dette i så fall til Steffen Aabel.