Jak1.jpg
George Manangoi vinner 1500-meteren foran Jakob Ingebrigtsen. Foto: Decabild.

VM U20 dag 3: SØLV til Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen fra Sandnes tok en strålende sølvmedalje på 1500 meter under junior-VM i Finland. Han hadde som vanlig en sterk avslutning og var bare atten hundredeler bak gullvinner George Manangoi da han løp på 3.41.89 og blant annet slo 3.31-løper Samuel Tefera.

Resultater torsdag.
Heatoppsett fredag.

Ida Eikeng fra Urædd fortsetter sin syvkamp med lengde, spyd og 800 meter. I tillegg løper Kristina Stensvoll Reppe fra Ranheim forsøk på 100 meter hekk.

Jakob er første europeer med medalje i øvelsen i junior-VM siden 2000, da tyskeren Wolfram Müller sikret seg sølv. Og totalt har bare fem av de 48 tidligere medaljene gått til europeere og ingen har vunnet distansen.

Jakob Ingebrigtsen. Foto: Decabild.

Dette forteller hvor fantastisk prestasjonen til Jakob er. og han er første nordmann med medalje i en løpsøvelse uten hekker i junior-VM noensinne.

- Jakob hylles etter det historiske sølvet (Adresseavisen).

- Sølv er stort og noe jeg er fornøyd med (NRK).

Jakob er attpåtil ett år yngre enn øvre grense i klassen. Det er vanskelig å sette ord på hvor stort talent gutten fra Lura faktisk er.

Sondre Juven. Foto: Decabild.

Sondre Juven fra Nesbyen løp inn til en sterk åttendeplass på 3.45.40, like bak sin personlige rekord og dette er nest beste norske plassering på distansen i junior-VM noensinne.
- Jeg er godt fornøyd, men samtidig skilte det ikke så mye frem til syvendeplassen, sa Juven.

Resultater 1500 meter

God start - bom i kule

Ida Eikeng har hatt en fin start på syvkampen og ligger som nummer fem etter første dag med 3512 poeng.
Eikeng åpnet sin syvkamp med 13.55/+0.3 på 100 meter hekk. Dette var nest beste tid av mangekjemperne, personlig rekord i mangekampsammenheng og Eikeng sin nest beste tid på distansen noensinne; bare tre hundredeler bak pers.

I høyde gikk hun inn på 1.56 og kom seg greit over i første forsøk. Det samme gjorde hun på 1.59, 1.62, 1.65 og 1.68. Listen ble så flyttet opp på 1.71, centimeteren over årsbeste og centimeteren under personlig rekord.
Urædd-utøveren viste strålende form og kom seg også over denne høyden i første forsøk, noe som er hennes beste høyderesultat siden 2016.
Neste høyde var 1.74 og der fikk Eikeng sitt første riv i konkurransen som da hadde vart i halvannen time. Dessverre ble det tre riv og persen på 1.72 fra 2015 og 2016 står fortsatt, men hun sikret plusspoeng sett opp mot hennes mangekampspers fra Nordisk juniorlandskamp på Jessheim.
Og det ene forsøket på 1.74 tyder på at det absolutt er innen rekkevidde.

Ida Eikeng. Foto: Decabild.

Øvelse nummer tre er kule og der noterte Eikeng serien 11.66, 11.01 og11.13. Hun tapte da poeng mot sin persserie der hun hadde 13.07, mens persen lyder på 13.50. Det var ikke optimale forhold i Tampere torsdag med regnvær. På dagens avsluttende øvelse 200 meter løp Eikeng på 24.18/0.0)og var da 17 hundredeler bak personlig rekord.
- Tre bra øvelser og en som gikk skitt. Jeg vet faktisk ikke hva som gikk galt i kule. Jeg pleier jo å være stabil rundt 13 meter. Men jeg må bare glemme den øvelsen og gyve løs på dag to.
- Er jo rett bak pers både på hekk og i høyde, og 200 i helt døde vindforhold var greit, sa Ida.

Stillingen i mangekamp etter første dag

Godt løp av Vråle

Sandvins Solveig Hernandez Vråle har hatt strålende fremgang på 400 meter hekk i år og kronet det med semifinale i junior-VM. Hun løp der i den andre semifinalen og var ikke helt heldig da hun måtte løpe i bane en.

Solveig Hernandez Vråle. Foto: Decabild.

Vråle løste imidlertid det på en meget fin måte og ble nummer fem i heatet på 58.96, ikke langt bak persen på 58.51,og hennes nest beste løp på distansen noensinne. Vråle ble totalt nummer 17, noe som må sies å være en fin debut i et verdensmesterskap.
Umiddelbart etter målgang var hun imidlertid ikke helt fornøyd.
- Jeg følte der og da ta jeg hadde mer inne og ikke fikk gitt alt, sa hun.
Men når hun får løpet litt på avstand tror vi hun har all grunn til å se tilbake på VM-debuten som en suksess.

Sammendrag 400 meter hekk