solveigflagg.jpg
Solveig Hernandez Vråle fra Sandvin er klar for torsdagens semifinale på 400 meter hekk. Foto: Morten Olsen

VM U20 dag 2: Sondre til finale - Solveig klar for semi

Sondre Guttormsen fra Ski er klar for finalen i stav lørdag etter å ha hoppet 5.20 i kvalifiseringen onsdag kveld. Tidligere på dagen ble Solveig Hernandez Vråle klar for torsdagens semifinale på 400 meter hekk, mens Marie Skjæggestad fra Tyrving ble slått ut. Også Sondre røyk ut i forsøket på 110 meter hekk.

Heatoppsett og kvalifiseringspuljer torsdag: Ida Eikeng, Urædd (7-kamp), Solveig Hernandez Vråle, Sandvin (semifinale 400 meter hekk) og Jakob Ingebrigtsen, Sandnes og Sondre Juven, Nesbyen (finale 1500 meter).

Sondre gikk inn i stavkvalifiseringen på 5.10, og tok den høyden og 5.20 i første forsøk. Selv om det automatiske finalekravet var 5.35 var 5.20, og sågar feilfri over 5.10 nok til å sikre seg en finaleplass.

Sondre Guttormsen. Foto: Decabild.

- En veldig grei kvalifisering, og det lover godt foran finalen. I kvalifiseringen kjørte jeg 14 stegs tilløp, mens jeg i finalen skal kjøre 18, sa Sondre.

Resultater og sammendrag stav

Sondre Guttormsen. Foto: Decabild.

Tidligere på dagen hadde Ski-gutten blitt nummer seks i sitt forsøksheat på 110 meter hekk (99 cm) med 14.13/+1.0. Tiden var ikke god nok til å være blant de tre som ga avansement utenom de tre beste i hvert heat. 
- Et helt greit løp selv om jeg hadde håpet å løpe under 14 sekunder, sa Sondre.

Resultater og sammendrag 110 meter hekk

Solveig ble nummer fire i sitt forsøksheat med 59.18; hennes nest beste tid på distansen noen sinne, 68 hundredeler bak hennes personlige rekord. Det holdt ikke til automatisk avansement, men tiden var så god at hun var nummer tre av seks som gikk videre på tid i tillegg til de automatisk kvalifiserte.

Solveig Hernandez Vråle. Foto: Decabild.

- Jeg er kjempefornøyd, til tross for at det ikke var et perfekt løp. Jeg bommet skikkelig på den femte hekken. Men nå får jeg en ny mulighet i semifinalen. Da kan jeg slippe meg helt løs, sa Solveig.
- Målet for mesterskapet var å gå videre fra forsøket, så nå som jeg har klart det kan jeg løpe helt uten press.

Se intervuet med Solveig

Marie Skjæggestad fra Tyrving ble nummer fire i sitt heat på langhekken med 60.17. Det holdt ikke til automatisk avansement, og tiden var dessverre ikke god nok til å være blant de seks som gir avansement utenom de tre beste i hvert heat.

Marie Skjæggestad. Foto: Decabild.

Marie hadde en god start og løp offensivt å fint i rundt 300 meter, før det ble stopp ut på oppløpet.
- Jeg skjønner ikke hva som skjedde, men det ble fryktelig tungt inn mot mål, sa Tyrving-jenta.
59.71 var siste tid som ga avansement.
- Det var litt surt å levere årsverste her.
Tidligere i sesongen har Marie fire løp mellom 58.68 og 59.74.

Resultater og sammendrag 400 meter hekk