IMG_6216.JPG
Vladimir Vukicevic. Foto: Bildbyrån.

Vladimir Vukicevic like bak norsk rekord

Vladimir Vukicevic slo til med et meget sterkt løp i Luxembourg i dag og var nære sin norske rekord på 60 meter hekk. I går var sterke karer som Marcus Thomsen, Jon Nerdal og Thomas Mardal i aksjon.

Vladimir Vukicevic løp sterkt på 60 meter hekk under CMCM Indoor Meeting i Luxembourg på lørdag. Vidar-løperen løp på 7.73, satte da årsbeste med seks hundredeler og bare fire hundredeler bak den norske rekorden han satte i 2013. Mannen som har vært landets beste korthekkløper i over et tiår ble nummer tre i konkurransen, bak briten Andrew Pozzi, som er regjerende verdensmester innendørs, og italienske Paolo dal Molin, som ble sølvvinner under EM innendørs i 2013. De to løp på henholdsvis 7.57 og 7.60.

Vukicevic ble forøvrig nummer fire i forsøket med 7.81. Vukicevic er nummer 23 i Europa i år og en semifinaleplass under EM innendørs er absolutt innen rekkevidde. Resultater.

Flere sterke kastkarer i aksjon

Marcus Thomsen ble nummer to i kule under Orlen Cup i Polen fredag kveld. Tjalve-utøveren endte med 20.51 som sitt lengste støt og var da en drøy halvmeter bak sin norske innendørsrekord, som han satte tidligere i vinter. Vossingen åpnet med 19.98, før det ble 20.51 i andre omgang. Deretter ble det ugyldig i de to neste omgangene før han avsluttet med 20.28 og 20.20. Foruten Thomsen var det et hel-polsk felt og regjerende europamester Michal Haratyk vant med innendørspers 21.83 Resultater.

Thomas Mardal fra Gloppen ble nummer to i vektkast under Tyson Invitational på fredag etter å ha kastet 22.19, 95 centimeter bak persen han satte forrige uke. Resultater. Jon Nerdal fra Norna-Salhus vant samme øvelsen under Music City Challenge etter et lengstekast på 22.24. Nerdal perset med 52 centimeter og forsterker sin posisjon som nummer fire i Norge gjennom alle tider i øvelsen. Resultater.

Ida Eikeng konkurrerte på hjemmebane i USA under UW Invitational på fredag og ble nummer fire i kule med 12.57, 45 centimeter bak innendørspersen. Resultater.