NFIF-logo-705x405.jpg

Viktig informasjon om Helseattest 2018

Her kommer viktig informasjon angående Helseattest 2018. Vi fortsetter med samme system som tidligere år, noe som innebærer at alle utøvere som har som mål å representere for Norge i 2018 skal sende inn en helseattest til Friidrettforbundets medisinske team.

Helseskjemaet består av to deler: Egenerklæring fra utøver og skjema fra en undersøkelse utført av fastlege.
Begge delene må være utfylt og signert. Utøveren skal selv fylle ut egenerklæringen og fremvise den til legen i forbindelse med legeundersøkelsen. Dersom utøver er under 16 år skal egenerklæringsskjema også signeres av en foresatt.

Les mer om ordningen med helseattest (som gjelder alle) og helsesertifikatordningen (som er en tilleggsordning som gjelder en mindre gruppe) her.

Frist for å sende inn helseattest for 2018 er 1.mai. Husk at det tar tid å få time hos lege. Bestill legetime nå! Last ned helseattestskjema her.

Viktig informasjon om kosttilskudd

Informasjon fra helseattestene 2017 viser at det fortsatt er et utstrakt bruk av kosttilskudd i norsk friidrett. Jeg ønsker å minne alle om risikoen det innebærer og innta kosttilskudd på eget initiativ. Nyere forskning viser at mellom 12 og 52 prosent av alle kosttilskudd inneholder ulovlige stoffer som ikke er oppgitt på innholdsfortegnelsen. Det er viktig at alle er klar over den ekstreme risikoen dere tar ved å benytte tilskudd som ikke er testet og godkjent av Informed Sport.

Les mer om dette her.