Jakob Ingebrigtsen fikk revansje etter fallet på 1500-meteren i finalen på 5000 meter. Foto: Eirik Førde

Jakob fikk revansje under junior-EM i Grosseto

Etter å ha falt i finalen på 1500-meteren fikk Jakob Ingebrigtsen bare timer senere revansje i finalen på 5000 meter under junior-EM i Grosseto. Dermed doblet han den norske gullbeholdingen i mesterskapet.

På 5000-meteren feide Jakob all tvil til side. Ingen kunne følge ham på sisterunden. Gullet ble hentet hjem på tiden 14.41.67.
Hør intervju med Jakob.
Klubbkameraten Narve Gilje Nordås ble for øvrig nummer ti med 15.16.29.
Bare timer tidligere hadde Jakob falt i finalen på 1500-meteren i Grosseto, og blitt nummer åtte med 3.58.64.
- Han gjør alt feil.
Thomas Jefferson Byrkjeland fra Tjalve ble dermed beste norske løper med 3.57.68 på sjtteplass.

Toralv på syvendeplass

Toralv Opsal fra Dimna innledet sin tikamp med 11.27/-1.2 på 100-meteren og 7.13/+2.0 i lengde. To resultater helt opp mot hans personlige rekorder på henholdsvis 11.15 og 7.22. I kule (6kg) kom den første  personlige rekorden med 14.57, fulgt av 1.96 i høyde. Avsluttet en varm dag i Italia med 48.93 på 400-meteren, og ligger som nummer syv etter første dag med 4041 poeng.

Rønningen nummer åtte på 200 meter

Helene Rønningen fra Tyrving ble nummer åtte i finalen på 200 meter med tiden 24.25/-1.0 Helene kvalifiserte seg for finalen etter tredjeplass i sitt semifinaleheat med 23.89/-0.7. Dette var årsbeste for hennes del.
En småskadet Ida Eikeng fra Urædd kom aldri til start i det første semifinaleheatet, og Ingvild Meinseth fra Sørild ble nummer fire i det andre med 24.03/+1.3. Det holdt ikke til videre avansement.
Avansement ble det heller ikke på Mathias Hove Johansen fra Skjalg på herrenes 200 meter semifinale. Han ble nummer fem i sitt heat med 21.57/-1.5.

Niendeplass til Karoline Skauen

Karoline Skauen fra Sarpsborg ble beste norske løper i finalen på 3000 meter for kvinner med en niendeplass på 9.43.91. Ingvild Myking fra Gneist ble nummer seksten med 10.13.76, mens Camilla Ziesler fra Sandnes brøt løpet.

Ble tungt

Marie Skjæggestad fra Tyrving åpnet friskt i sin semifinale på 400 meter hekk, men fikk det tyngre mot slutten. Med 60.38 og åttendeplass er mesterskapet over for Marie sin del. Endte på fjortendeplass i semifinalene.
For tungt ble det også for Nesbyens Sondre Juven i semifinalen på 800 meter. Han ble nummer åtte i sitt heat med 1.55.90.

Begge slått ut

Hverken Live Haugstad Hilton fra Gular eller Thale Leirfall Bremset fra Stjørdal klarte å kvalifisere seg til finalen i lengde. Thale fikk opp 5.97/+1.8 i sitt lengste hopp, mens  Live endte opp med 5.70/+1.9 som sitt beste resultat. Kun de som klarte det automatiske finalekravet på 6.20 gikk videre. Thale ble totalt nummer 21, mens Live endte på en 33. plass.

Femteplass til Nordås på første dag av junior-EM.

Gull til Marcus under junior-EM i Grosseto.