BB200630VG035.jpg
Jacob Vaula. Foto: Bildbyrån.

Vaula tester EM-formen - Warholm sesongdebuterer

Det er en rolig friidrettshelg før det smeller med EM innendørs i Torun til uken. Tjalve arrangerer stevne i Bærum der Karsten Warholm skal bevege litt på seg, mens i Bergen er en EM-uttatt løper påmeldt 60 meter.

På sin egen 25-årsdag på søndag løper Karsten Warholm 300 meter i Bærum Idrettspark under det tredje klubbstevne til Tjalve. Han har valgt å stå over neste ukes EM innendørs og da blir nok helgens løp hans eneste innendørs i 2021. Dimna-karen hadde pressekonferanse på Clubhouse tidligere i uken og både han og trener Leif Olav Alnes var uvanlig eksplisitt om hvor god formen er. Det lover meget godt for søndagen, uten at man skal forvente altfor mye i det som blir regnet for å være en test.

Warholm har aldri løpt 300 meter innendørs, men står i de norske statistikkene med 33.08 som pers innendørs, som er fra han løp 400 meter på 45.56 under Karsten Warholm International i 2019. NFIF fører ikke norsk bestenotering på øvelsen innendørs, men Mauritz Kåshagen sitt løp på 34.81 i 2019 står som det beste løpet på distansen innendørs av en nordmann, en tid Warholm skal slå greit. Utendørs løp Warholm på 32.69 under Trond Mohn Games i 2018, som er norsk bestenotering. En tid under 32 er mulig for mannen som har europarekord på 400 meter innendørs, da vil han i tilfelle være inne topp 7 i verden gjennom alle tider innendørs og under europarekorden til Pavel Maslak på 32.15. Det kan nevnes at for å komme seg inn topp fem i Europa gjennom alle tider må det løpes på 32.61 eller raskere, den tiden er forøvrig den nordiske rekorden til svenske Johan Wissman.

Henrik Flåtnes fra Tønsberg er påmeldt lengde, der han har en pers innendørs på 7.63 fra 2019. Flåtnes konkurrerte i Bærum forrige helg og da fløy han 7.57, så nå er det naturlig å sikte seg inn mot innendørspers. Tjalves Hedda Kronstrand Kvalvåg er påmeldt tresteg, der hun denne sesongen har kommet seg over den magiske 13-metersstreken med 13.10 for er par uker siden. Fredrikstads Nora Kollerød Wold senket sin innendørspers på 400 meter til 54.95 forrige helg og får kamp fra Tjalves Kaitesi Ertzgaard på samme distanse denne helgen.

Gular Sprint i Leikvanghallen

Gular arrangerer Gular Sprint i Leikvanghallen på søndag. Klubbens Jacob Vaula gjør unna generalprøven før EM innendørs med å løpe 60 meter. Vaula har hatt formidabel fremgang i år og står med 6.72 som pers, nok et løp under 6.80 bør være mulig her.

Tor-Junor Vedde fra Gular stiller opp på 400 meter og en tid godt under 50 bør være mulig. Han er også påmeldt 200 meter der han møter klubbkompis Andreas Haara Bakketun, som har løpt på 21.74 i år. På 60 meter hekk er to lovende karer i Herman Ellingsen fra Gneist og Julian Skimmeland Aasheim fra Stord påmeldt.

Tyrving arrangerer hoppstevne med høyde som øvelse i Bærum på fredag og Tyrvings Hedvig Kallåk og Madelen Haaheim Sveinungsen fra Sørild stiller i kvinneklassen. De har begge hoppet 1.74 i vinter.