fv18.jpg

Kandidatene til Utøverprisen 2018 er klare

Kandidatene til Utøverprisen 2018, som deles ut av Friidrettens Venner, er nå klare. De fem er Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm, Sigrid Borge, Sigrid Jervell Våg og Henrik Ingebrigtsen.

Det er fem verdige kandidater som nå er nominert. Prisen tildeles en aktiv utøver som på en utmerket måte utøver sin idrett i tråd med NFIF sitt verdigrunnlag, og stemmes frem av utøverne selv. 

Verdier som fellesskap, mestring, begeistring og grensesprengende vilje skal prege utøverens holdninger og væremåte i den daglige trening, i klubbmiljøet og i konkurransesituasjonen.

Avstemming skjer via en link som sendes på e-post til alle lisenshavere over 18 år, og den pågår frem til den 31. oktober. Årets Utøverpris tildeles den kandidaten som stemmes frem av utøverne selv. 

Det er Nominasjonsutvalget som har valgt ut kandidatene med utgangspunkt i innkomne forslag. Dette utvalget består av Toril Petra Hatling Schønning, Anne Brit Sandberg, Ronny Nilsen og Mathias Vangsnes.

De fem kandidatene er:

Jakob Ingebrigtsen (2000), Sandnes IL

Fantastiske resultater med dobbelt EM-gull på 1500 meter og 5000 meter, samt strålende presentasjoner i ulike internasjonale mesterskap og stevner taler for seg selv i forhold til hvilket prestasjonsnivå han ligger på. Dette i en alder av 17 år.
Han framstår som positiv og omtenksom, og har en profesjonell tilnærming til sin idrett. Et godt forbilde for friidretten i Norge.

Karsten Warholm (1996), Dimna IL

En av våre største stjerner internasjonalt med blant annet EM gull på 400 meter hekk i 2018.
Han er et godt forbilde for unge utøvere; både gjennom sine verdier, innsats og begeistring.
Han sprer mye glede med sin humor, er dyktig i media og en god ambassadør for friidretten og for det flotte arbeidet som legges ned lokalt rundt i friidretts-Norge.

Sigrid Borge (1995), Osterøy IL

En utøver med fantastisk utvikling over mange år som presterer på godt internasjonalt nivå.
Årets kongepokalvinner på kvinnesiden.
Fyrtårn i lokalmiljøet, og en svært god rollemodell. Deltar på fellestreninger og er bidragsyter lokalt. Seriøs, sosial og et bunnsolid forbilde for friidretten.

Sigrid Jervell Våg (1992), IL i BUL

Av idrettslige prestasjoner har Sigrid flere NM-medaljer de siste årene, senest NM-gull i terrengløp, på 1500 meter og 5000 meter i 2018. En svært allsidig friidrettsutøver.
Sigrid har en meget positiv væremåte, er en bidragsyter på mange arenaer og en lagspiller.
Hun motiverer, inspirerer og bidrar med idrettsglede til lagmedlemmer og resten av friidretts-Norge. En gledesspreder som er reflektert og et godt forbilde.

Henrik Ingebrigtsen (1991), Sandnes IL

Internasjonal topputøver gjennom mange år. Toppet årets sesong med sølvmedalje på 5000 meter i EM. Har kjempet seg tilbake på internasjonalt toppnivå etter å hatt noen trøblete sesonger. Viser ekstrem vilje og dedikasjon til å utøve sporten han elsker. Henrik fremstår som et flott forbilde og er alltid hyggelig og imøtekommende.

Prisutdelingen vil være lørdag den 3. november 2018 under Friidrettsgallaen i forbindelse med Kompetansehelgen på Quality Airport Hotel Gardermoen.