NFIF-logo-705x405.jpg

UM 2019 flyttet til Jessheim og har fått ny dato

Ull/Kisa blir ny arrangør av UM 2019 etter Trondheim. Samtidig er det klart at mesterskapet bytter helg med Lerøy-lekene, og nå arrangeres helga 6. til 8. september.

Det var på grunn av de store ødeleggelsene av Trondheim Stadion i forbindelse med messeaktivitet denne sommeren at Trondheim måtte trekke seg som arrangør av mesterskapet.

- Heldigvis kunne Ull/Kisa ta på seg arrangementet. Samtidig har den oppsatte Lerøy-helga skapt problemer for to av de arrangørene slik at Lerøy-lekene nå vil gå helga 31. august og 1. september, og UM helga etter, sier organisasjonssjef Narve Heggheim i NFIF.

Slutt som parkeringsplass

Selv om friidretten i Trondheim måtte takke nei til UM kan de glede seg over at Trondheim Stadion ikke lenger skal brukes som parkeringsplass i forbindelse med messeaktivitet og større internasjonale håndball-arrangementer.

Bystyret i Trondheim vedtok nemlig 1. november: at Trondheim stadion som byens viktigste friidrettsanlegg skal være tilgjengelig for idretten igjennom hele sommersesongen. Bystyret understreker at det er god parkeringsdekning i kort gåavstand fra Trondheim spektrum for besøkende, mens tilreisende utstillere kan benytte parkeringsplassen i tilknytning Trondheim Spektrum. 

Trondheim kommune har også besluttet å totalrenovere både banedekket og gressmatta til våren.