Trenere705_405.jpg

Trenerutvikling høsten 2020 - er du klar for påfyll?

Vi lever i en tid vi aldri kommer til å glemme, samtidig som vi forsøker å leve så normalt som mulig. Norsk friidrett arrangerer en rekke trenerkurs i tillegg til andre kompetansehevende tiltak, og i denne saken kan du lese mer om hva som skjer.

Trenerseminaret 2020
For 29. gang på rad inviterer Friidrettens Trenerforening til trenerseminar. Et helnorsk og sterkt program som spenner over tema som seksuelle overgrep i idretten, styrketrening for mellomdistanseløpere, høydehoppfilosofi, tretthetsbrudd, talentutvikling og mye mer. Det er forstatt mulig å melde seg på (men det begynner å haste nå): https://mosjon.friidrett.no/trenerseminaret2020

Friidrett for barn- og Trener 1-kurs
Kurs på Trener 1-nivå er det friidrettskretsene som arrangerer. Alle kurs som publiseres i MinIdrett, har direktepåmelding der.
Ellers kan du bruke denne søkefunksjonen for å få en kjapp oversikt:
https://www.friidrett.no/kompetanse/webdel---kurssok/

Både Friidrett for barn- og Trener 1-kurset foreligger nå i en delvis digital utgave, og vi tester ut et Trener 1-kurs med mer e-læring enn tidligere både for å gjøre kurset mer fleksibelt for kursdeltakerne og mindre avhengig av fysisk oppmøte. Trener 1-kurset har allikevel hovedvekt på praksis, og det er ikke mulig å lage et fullgodt heldigitalt alternativ.

Vest-Agder friidrettskrets var tidlig ute med å tilby deldigitalt Trener 1-kurs: https://www.fvn.no/sport/lokalsporten/i/yR3wVg/jubel-blant-nyutdannede-agder-trenere

Trener 2-kurs
Kurs på Trener 2-nivå arrangeres av sentralleddet i NFIF og neste mulighet er 15. til 17. januar 2021. Invitasjon og mer informasjon om dette kurset publiseres i kalenderen på friidrett.no innen kort tid.
Det er kursets generelle del som arrangeres i januar, og det settes opp en helg for de spesielle delene i løpet av våren.

Webinarer
NFIF har arrangert webinarer for trenere og utøvere, og legger jevnlig ut linker til andre relevante webinarer i kalenderen på friidrett.no.
Den 28. oktober inviterer vi til et spennende webinar om søvn. Webinarene har gratis påmelding: https://mosjon.friidrett.no/webinarsovn

European Athletics har også slått seg på webinarer i høst og dette er det de tilbyr fremover:

23. oktober klokken 13-14 "Modern running shoes and the evolution of performance".
30. oktober klokken 13-14 "A practical approach to managing patellar tendinopathy in the elite jumping athlete. Does one size fits all?"
13. november klokken 14-15 "Resistance training for middle-distance running: Novel methodological perspectives".
20. november klokken 13-14 "Training intensity distribution anlysis by a race-pace based approach: Lessons from a world-class training group".
4. desember klokken 13-14 "Using research to inform applied nutrition practice in Athletics".
11. desember klokken 13-14 "Strength training for endurance runners: From physiology to personal bests"

For å delta på et av webinarene til European Athletics, må du opprette en profil her:
register.event-works.com/ea/ea_HPWS_2020/e/cp/

Å trene barn, unge og voksne er både en meget viktig og til tider krevende oppgave. Alle som har tatt på seg det store ansvaret, trenger og fortjener å få påfyll av kunnskap og kompetanse. Lykke til med utviklingen!