hynne.jpg
Hedda Hynne. Foto: Bildbyrån.

Trenerseminaret 2020 - programmet er klart

"Erik bestemmer alt, så gjør jeg bare det han sier. Sånn må det nesten være. Og hittil har det gått bra". Dette sa en smilende Hedda Hynne til TV2 . Hva Erik Sakshaug bestemmer kan du få et innblikk i på Trenerseminaret i Oslo helga 21. og 22. november. I tillegg til Erik Sakshaug kommer en rekke andre fagfolk og trenere som du bør få med deg.

Her melder du deg på og her leser du hele programmet.

Den viktige trener-utøver-relasjonen

Relasjonen mellom utøver og trener står sentralt når Friidrettens Trenerforening med støtte fra Norges Friidrettsforbund i år inviterer til det 28. Trenerseminaret.
Hvilken betydning har kvaliteten på relasjonen og påvirker den prestasjonen? Anne Fylling Frøyen har forsket på nettopp dette og hun åpner seminaret lørdag morgen.

Knut Jæger Hansen og Ingvill Måkestad Bovim er en annet trener/utøver-konstellasjon som nådde internasjonalt nivå. På seminaret kommer Knut for å snakke om jenter i 15 til 25-års-alderen skal trene annerledes enn gutter.
Ingvill er utdannet klinisk ernæringsfysiolog, har bagrunn i Olympiatoppen og Sunn (jente-)idrett, og jobber i dag som ernæringsfysiolog på Idrettens helsesenter. Hun stiller spørsmål ved om det bør være tettere oppfølging av kosthold og ernæring i puberteten.

Det som IKKE skal skje

Dag Olav Aase ble utsatt for seksuelle overgrep av sin trener. På seminaret samtaler han med Odd Ivar Nyheim om det aller vondeste. Hva kan vi lære av hans erfaring? Nytt av året er at det også selges billetter til lørdagens fellesforelesninger. Dette med tanke på at temaene som tas opp her vil
være relevante også for ledere og andre innenfor idretten; ikke bare for trenere.

Flere fellesforelesninger på søndag

Skadespøkelset i friidrett er høyst virkelig. Maren Stjernen er fysioterapeut og leder av NFIFs medisinske team. Hun kommer for å snakke om tretthetsbrudd og særlig hva treneren kan bidra med.

Erlend Slokvik er sportssjef i friidrettsforbundet og har klare meninger om hvordan norsk friidrett skal jobbe for å få frem internasjonale seniorutøvere. På søndag formiddag stiller han opp for å snakke om talentutviklingen i norsk friidrett.

Praksis og parallelle sesjoner

I tillegg til disse innlederne kommer en rekke trenere for å dele sin kunnskap og erfaring. Meritterte Hanne Haugland kommer. Mor og trener til årets stjerneskudd Henriette Jæger, Unn Merete Lie Jæger, kommer.
Espen Roth, pappa, hovedtrener og leder av Markus Roth sitt team, skal fortelle om treningen og støtteappratet til tikjemperen med ett av verdens råeste resultater som junior.

Jon Olav Bjørhusdal, som blant annet trener lengehopper Mia Guldteig Lien,  skal snakke om og vise lengdetreningen han bruker på Mia.
Nestoren Eystein Enoksen har fått med seg adepten Øyvind Strømmen Kjerpeset, og sammen skal de gjøre rede for forskningsdokumentasjon og erfaringer med sprinttrening på toppnivå.
Paul Solberg er fagansvarlig for kraft og styrke i Olympiatoppen. På seminaret skal han snakke om styrketrening for kastere og mellom- og langdistanseløpere.

Vladimir Vukicevic er norsk rekordholder på 110 meter hekk. Det har han vært lenge, men i sommer slo han sin egen rekord og har gjort mange solide prestasjoner på banen. Vladimir brenner for korthekk og ønsker å inspirere både trenere og barn og ungdom til å trene og løpe mer hekk.
Sammen med Norges friidrettsforbund har han laget "Vladimirs hekkeskole", og på søndag får du grundig kjennskap til både teknikken og metodikken som Vladimir bruker.

Spydveteranen Edvard Harnes skal ta oss igjennom veien fra ungdomsutøver til juniorutøver og seniorutøver i spyd.

Eivind Henriksen er godt kjent for de fleste. Slegge-kjempen, som trener seg selv, ønsker å lære andre trenere hvordan man får frem nye sleggekastere. I en praktisk økt på søndag, kan du bli med på Eivinds sleggeskole.