karro.jpg
Karoline Bjerkeli Grøvdal under forsøket på 1500m tidligere i VM. Foto: Decabild

Tre av tre nordmenn videre

En strålende norsk dag er unnagjort under VM i London. De norske utøverne var inspirert av Karsten Warholm: Karoline løp seg til finale på 5000 meter, mens Hedda og Filip sikret semifinale på henholdsvis 800 meter og 1500 meter.

Nettsiden til mesterskapet
Forhåndsomtale 
Infoside om mesterskapet 

Grøvdal til finale

Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve, ble nummer seks i sitt forsøksheat på 5000 meter med tiden 15.00.44. Hun kom da videre til finalen på tid og hadde god klaring ned til de som ikke gikk videre. Tiden til Grøvdal er årsbeste, hennes tredje beste tid noensinne og bare drøye tre sekunder bak pers. Dette var etter en start der det gikk rolig store deler av løpet og persen er absolutt innenfor rekkevidde.

- Jeg begynner nesten å grine, det betyr veldig mye å gå videre. Hadde sykt lyst å prestere, sa Grøvdal til NRK da hun så en liten q bak navnet sitt på resultatlisten.

Grøvdal la seg helt fremme i feltet fra start av der førsterunden gikk rolig, men Molly Huddle begynte etterhvert å dra opp farten og fikk en luke. Grøvdal passerte 3000 meter på 9.14, sekundet bak det førsteheatet hadde. Isfjordens største datter lå fremme i gruppen hele veien og gikk opp i tet av gruppen da 700 meter gjenstod. Hun falt noen plasser på sisterunden og på oppløpet kom tre kvinner såvidt foran Grøvdal, men det holdt altså greit til finale.

Filip til semifinale

Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL, så strålende ut i forsøket på 1500 meter. Han gikk enkelt til finale da han ble nummer tre i sitt heat på 3.38.46. Dette var den tredje beste tiden totalt i forsøket og det var en forsøksrunde der flere store navn som Ayanleh Souleiman og fjorårets olympiske mester Matt Centrowitz røk ut i forsøket.

- Jeg følte det gikk rolig hele tiden, hadde god kontroll på alle rundt meg og hadde mye å gi på slutten, sa Filip til NRK.

Filip la seg inne ved listen midt i feltet fra start, der svenske Kalle Berglund satte fart. Da en drøy runde gjenstod la Filip seg ut og europamesteren fra i fjor hadde full kontroll på avansement.

Hynne enkelt til semifinale

Hedda Hynne, Strindheim IL, ble første kvinne fra Norge på 800 meter i VM noensinne da hun stilte i det femte forsøksheatet. Hun løp lekende lett inn til semifinaleplass da hun ble nummer to i sitt heat på 2.02.85.

Hynne la seg godt fremme i feltet fra start av og førsterunden ble passert på 60.39, med damen fra Skien i andreposisjon. Hynne hadde full kontroll på oppløpet og sikret seg enkelt finaleplass.

Fullstendig resultatliste