COVER.jpg
Jonathan og briten Ojle Edoburun ble gitt nøyaktig samme tid som vinnere av semifinalen på 100 meter torsdag kveld.

Jonathan og Lene også finaleklare i EM U23

Med 10.26 i godkjent vind, satte Jonathan Quarcoo fra Orion et herlig punktum under kveldsøkten i Bydgoszcz torsdag kveld. På semifinalenes nest beste tid. Også stavhopperen Lene Retzius fra BUL kvalifiserte seg til finale.

Kveldsøkta startet med høytsvevende Lene Retzius over stavlisten. Lene tok alle høydene i første forsøk opp til selve kvalifiseringshøyden på 4.20. Der måtte hun ha to forsøk, men da hun var over startet hun å klappe i hendene på vei ned.
Og der innledningen til Lene var topp, var avslutningen med Jonathan bare herlig. Han ble dømt likt med briten Ojie Edoburun – 10.26 på begge og bare slovaken Jan Volko i siste heatet gikk foran med 10.18. Men der slovaken hadde +1.5 i ryggen, hadde vår mann +0.8.

- Fantastisk, utbrøt Jonathan før han la til at ikke alt hadde stemt helt i denne løpet.
- Nei, jeg følte jeg stresset litt i starten, som var bedre i forsøket, og jeg stresset litt da jeg så briten i sidesynet. Men ellers er alt bare moro. Nå er vi der!

Nevnte vi at 10.26 er ny norsk U23-rekord og delt fjerdeplass i Norge gjennom alle tider?

Lene Retzius i sveevet over stavlisten torsdag. Lørdag er hun tilbake som  finalist!

Lene synes ikke vinden var plagsom

Hun tok i tur og orden 3.85, 4.00, 4.10 og 4.15 i første forsøk, for så å måtte ha to forsøk på 4.20. Da hun passerte listen, startet Lene Retzius umiddelbart «feiringen».
Nå er hun i lørdagens finale som en av tretten.
- Jeg er nok «litt der oppe» fremdeles, jublet Lene på vei ut av stadion.
- Ikke plaget av vinden, som var litt lumsk?
- Nei, jeg trener i alle mulige forhold, så dette var jeg forberedt på. Faktisk synes jeg det var gode forhold der ute. Jeg kom videre og det var det jeg skulle. Men jeg kan bedre enn dette, og det håper jeg å få vist i finalen! Der skal det perses, nærmest lovet Lene, som har vært over 4.32 og har 4.30 som årsbeste.

Utslått på 800 og i diskos

Mesterskapsdebutanten Mina Marie Anglero perset på 800 meteren, som gikk unna på 2.07.11. Over sekundet ned fra 2.08.46.
- Du angrer ikke på at du droppet 400 meter og doblet?
- Nei, jeg angrer ikke, og dette var så gøy, strålte Mina, som benytter enhver anledning til å prestere bra når det skytes i gang et løp.
- Når kom «syren»?
- Litt for tidlig, og de siste 200 var bare vondt.
I første heat løp Amalie Sæten inn til 2.07.66, som var tre tideler bak persen, og solidarisk nok endte begge på femteplass i heatene sine.
Diskoskvalifiseringen ga heller ingen finaleplass på våre. Mona Ekroll Jaidi på 17. plass totalt med 48.83, mens Matilde Roe på 19. hadde 48.50.

Ny pers på mesterskapsdebutanten Mina Marie Anglero, som ikke angrer på at hun droppet 400 meteren til fordel for den dobbelte distansen.