HovedbildeTONJE.jpg
Representanter for toppidrettsklubbene var samlet på Gardermoen sist helg. Foto: NFIF

Toppklubbene viste et stort engasjement

Sist helg var en rekke av Norsk Friidrett sine største klubber samlet på Gardermoen for å snakke sammen om hva som kjennetegner en toppidrettsklubb. Dette var en del av et større klubbutviklingsprosjekt som Norges Friidrettsforbund  jobber med for å utvikle klubbene.

NFIF-prosjektet definerer fire ulike klubbtyper som klubbene kan definere seg som: breddeklubb, talentutviklingsklubb, toppidrettsklubb og arrangementsklubb. Totalt seksten klubber deltok på seminaret sist helg.

Gjennom en tettpakket og innholdsrik helg var det et stort engasjement fra klubbene rundt de forskjellige temaene, og det var gode diskusjoner rundt hva som bør forventes av en talent- og en toppidrettsklubb.

Det ble blant annet gjennomført flere gruppearbeid om hvilke forventninger Norges Friidrettsforbund bør stille de ulike klubbtypene.

Fra venstre: Henrik Carstens, Heidi Berntsen, Anita Bolstad Raa, Nils Kjetil Sandtrø og Matias Lavik. Foto: NFIF

Av andre temaer informerte toppidrettssjef Håvard Tjørhom blant annet om hva som skal til for å komme på elitelaget i Norges Friidrettsforbund, mens Amalie Iuel delte sine erfaringer og hvordan hverdagen til en toppidrettsutøver er.

Amalie Iuel. Foto: NFIF

Sandnes IL og Fana IL presenterte det arbeidet de har gjort de siste årene for å bli en godt rustet klubb som blant annet tar vare på utøvere på et høyere nivå.
Begge klubbene har jobbet aktivt med en virksomhetsplan som har vært viktig for den utviklingen klubbene har hatt.

Sandnes IL opplever stor rekruttering til hele klubben, fra de minste barna til mosjonister som vil delta på løpegruppen sine faste treningstider.
Fana IL har blant annet gjort et viktig arbeid med å definere ulike roller og arbeidsoppgaver innad i klubben, noe som har ført til at styret klarer å delegere flere oppgaver til hele organisasjonen og har fått en større og sterkere organisasjon.

I 2018 vil de jobbe med å revidere virksomhetsplanen, og de anbefaler andre klubber til å ha en god og levende virksomhetsplan. Dette er et arbeid som er utrolig viktig for at klubben skal være rustet til å levere og ivareta utøvere på et høyere nivå.

De tilstedeværende klubbene mente det var viktig å ha slike samlinger, og det ble bestemt at et slikt seminar er ønsket gjentatt også i 2019.

Disse klubbene deltok på samlingen:

BUL Trømsø Friidrett, Bækkelagets Sportsklubb, Dimna IL, Fana IL, FIK Orion, Gular, Haugesund IL Friidrett, IK Tjalve, IL Norna-Salhus, IL Skjalg, IL Tyrving, Larvik Turn & IF, Sandnes IL, Trondheim Friidrett, Tønsberg Friidrettsklubb og Ullensaker/Kisa IL Friidrett.