Toppidrettssjefen 004 - Kopi.JPG
Friidrettsforbundets nye toppidrettssjef, Håvard Tjørhom, sammen med generralsekretær Kjetil Hildeskor, til venstre, og friidrettspresident Tore Hordnes.

Velkommen ombord, Håvard Tjørhom!

Norges Friidrettsforbund presenterte fredag sin nye toppidrettssjef: Håvard Tjørhom var sjef for alpinistene våre. Etter et års tenkepause, sa han ja til friidretten.

Friidrettspresident Tore Hordnes og generalsekretær Kjetil Hildeskor var trippende forventningsfulle etter å ha plassert sin nye toppidrettssjef i et tilstøtende lokale mens pressekorpset benket seg i kinoteket på Ullevaal stadion fredag formiddag.

- Forrige fredag var alt klart, fikk friidrett.no vite av den fornøyde presidenten.

- Vi har spisset stillingstittelen fa sportssjef til toppidrettssjef og er glad for å få Håvard på plass. Han var vår førstekandidat også for et år siden, men valgte, etter å ha sluttet hos alpinistene, å roe litt ned og prioritere familien. Vi får en mann med spisskompetanse i toppidrett, noe som vil være nyttig med tanke på å kvalitetssikre opplegget for vår idrett og være beste utøver. Håvard har sett fra alpint at det dreier seg om at lagarbeidet er viktig og vi ser klare overføringsverdier, sa Hildeskor i sin presentasjon.

Fire års engasjement

Håvard Tjørhom ansettes i et fire års engasjement og tiltrer formelt stillingen 1. september. I Norges Friidrettsforbund skal han jobbe tett sammen med talentutvikler Ståle Jan Frøynes, noe ledelsen i forbundet ser på som en bra miks.

Også friidrettspresidenten understreket viktigheten i det å bygge lag, noe som også ble vedtatt på tinget i Ålesund i fjor.

- Håvard har vært med på å utvikle et av våre sterkeste landslag, og derfor er vi selvsagt glade for at han nå skal være med å få Norsk friidrett tilbake til nivået vi hadde i 2012, da vi var rangert blant de ti beste europeiske nasjonene etter EM i Helsingfors.

- Spennende å bli tilbudt en slik jobb

Håvard Tjørhom, som overtar etter Ronny Nilsen, formelt den 1. september, fyller 36 senere i mai. Han er født i Sirdal, men er nå bosatt i Sola utenfor Stavanger. Tjørhom er utdannet ved NIH med mastergrad innen coaching for individuell idrett samt idrettspsykologi.

- Jeg synes det er spennende å bli tilbudt denne stillingen etter at jeg det siste året har tatt det mer med ro og møtt folk utenfor toppidretten, sier Tjørhom, som har jobbet med Jåtta skole siden han takket av som landslagssjefen til Henrik Kristoffersen, Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og de andre alpinistene i verdenstoppen.

- Etter åtte år i toppidretten, tar jeg med meg noe av kunnskapene jeg hadde fra alpint. Jeg innser at Norsk friidrett i dag ikke er der vi ønsker at den skal være, og samtidig ser jeg mye positivt. Ikke minst det som skjer nedenfra i aldersklassene. Vi har talentene og jeg vet det er et forbund med mye kompetanse jeg kommer til, sier Tjørhom. Hans erfaring fra store internasjonale mesterskap og fra konkurranser ellers på høyt nivå – i tillegg til treningen og forberedelsen, som også var på høyt nivå, vi være en lykke for Norsk friidrett å øse av.

- Vi jobbet som et lag innen alpint, understreket Håvard Tjørhom. Både friidrettspresidenten og generalsekretæren nikket fornøyd.

Under: Generalsekretær og presidentskapet viser frem premieskapet til Håvard Tjørhom i forbundskontorene fredag formiddag.