iuel lagserie.jpg
Amalie Iuel og Tjalve har overatt ledelsen i Lagserien for kvinner, blant annet takket være Amalies kuleresultat fra Bislett Mandag. Foto: Bildbyrån.

Tjalve i teten i Lagserien både for menn og kvinner

Siden vi rapporterte for to uker siden har mange lag forbedret seg, og det er spennende dueller i opp- og nedrykksstriden i alle divisjoner. I skrivende stund er det drøye tre uker igjen av lagserien, og det er store muligheter til enten å rykke opp eller unngå et nedrykk for de av lagene som fokuserer på serien. Vi minner om at fire lag rykker opp og ned, og at kun utendørs resultater kan tas med, bortsett fra innendørs resultater i høyde uten tilløp og lengde uten tilløp. For ordens skyld tar vi forbehold for feil og mangler i poengstillingen.

Skulle du ha spørsmål til hvordan laget ditt konkret kan forbedre seg, eller har du andre spørsmål eller kommentarer til serien, er det bare å kontakte Bjørge Pedersen på bjorgep@online.no

Så til poengstillingen:

Førstedivisjon menn:
Det er ikke de store endringene i teten. Tjalve har forbedret seg svakt, og har fortsatt en mulighet til å slå sin egen poengrekord på 27.383. I kampen om bronsen er det en svært jevn Bergensduell hvor Gneist har oppnådd sin høyeste poengsum noensinne.
Når det gjelder nedrykk er mye åpent. Steinkjer har mobilisert fint og kommet over nedrykksstreken, men Nittedal er rett bak med en øvelse til gode, og vil garantert forbedre sin poengsum. Også Skjalg har gode muligheter til å kunne klare seg. Vi kan ikke se bort fra at det vil kreves over 21.000 poeng til slutt for å sikre plassen.

H1_71020.jpg

Førstedivisjon kvinner:
Gjennom sin seriedugnad på Bislett på mandag har Tjalve inntatt teten, og det meste tyder på at de forsvarer fjorårstriumfen. Ranheim imponerer stort som nyopprykket, men blir utfordret av Norna-Salhus om bronsen.
I bunnen er det usedvanlig jevnt, faktisk så jevnt at selv BUL på femte plass ikke kan føle seg sikker.

K1_71020.jpg

Andredivisjon menn:
Vidar har forbedret seg ytterligere siden sist, og har satt ny poengrekord for divisjonen, og er det andre laget noensinne som har klart over 20.000 poeng, og det selv med en øvelse til gode, hvilket innebærer en god mulighet til å forbedre rekorden ytterligere. Stord og BUL virker ganske trygge på opprykk, mens det blir et spørsmål om Gular gjennomfører en seriedugnad eller ikke. Det skal ikke mye til for å passere lagene foran.
Det er svært jevnt og uvisst i bunnstriden. Ranheim har passert Orion, og begge disse lagene har potensiale til å passere både Fri og Ås. Vi vet også fra tidligere at Moelven normalt kommer med en solid sluttspurt.

H2_71020.jpg

Andredivisjon kvinner:
Vidar blir suveren vinner, og har potensiale til å slå BUL sin poengrekord på 19.209 poeng fra 2009. Tjalves seriedugnad på mandag ga stor uttelling også for deres 2. lag som faktisk gikk fra nedrykksplass til opprykksplass. Det viser hvor jevnt det er. Laksevåg har også forbedret seg fint og ligger foreløpig på den siste opprykksplassen, men både Bergens Turn, Sørild og Ullensaker/Kisa har definitivt potensiale til å utfordre.
Nederst har både Sturla og Bækkelaget havnet under streken, men det er som nevnt svært jevnt. Vi observerer for øvrig at tre av lagene som rykket ned fra 1. divisjon i fjor nå ligger an til et ytterligere nedrykk.

K2_71020.jpg

Tredjedivisjon menn:
Osterøy og Gloppen virker til å være klare for opprykk, og Gloppen har store muligheter for seier dersom de to siste øvelsene dekkes opp. Det er særdeles jevnt om den siste opprykksplassen. Fredrikstad har den nå, men bak er det tett som hagl. Vi ser at noen av lagene også mangler en øvelse, og det gir de en ekstra fordel i forhold til forbedring.

H3_71020.jpg

Tredjedivisjon kvinner:
Steinkjer har overtatt tetplassen siden sist, og BUL-Tromsø har klatret over streken, men også i denne divisjonen er det særdeles åpent. Mange av lagene har til dels flere øvelser til gode, og det er i praksis svært mange lag som har potensiale til opprykk, faktisk de aller fleste av de som nå er topp 20.

K3_71020.jpg

Første- og andredivisjon.
Topp 20 i tredjedivisjon.