Kaitesi.jpg
Kaitesi Ertzgaard har vært en viktig poengplukker på Tjalves kvinnelag. Foto: Decabild.

Tjalve holder grepet i begge lagseriene

Tre uker er gått siden vår første rapportering, og i denne perioden har mange av lagene har forbedret seg. Likevel har de fleste fortsatt et stort potensial for forbedring. Og Tjalve holder stand i toppen av førstedivisjon både for kvinner og menn.

Aller først gjentar vi suksessoppskriften for å forbedre seg:

Suksessoppskriften består av to enkle tips.

Tips 1: Sørg for at alle øvelser dekkes opp.

Dette er det desidert viktigste. Selv moderate resultater gir flere hundre poeng. Som et lite eksempel gir følgende resultater 500 poeng:

Menn/Kvinner
100 meter: 12.56/14.07
Lengde: 5.54/4.47
Kule: 10.67/8.83

Det er særlig de obligatoriske øvelsene som de fleste klubber sliter med å dekke opp. Disse skal fylles med ett resultat i hver øvelse hentet fra øvelsene i NM senior. For å få til dette må utøverne ofte stille opp i litt uvante øvelser.

Tips 2: Sørg for at utøverne deltar i flere øvelser, helst fem som er det maksimalt tillatte.

De fleste utøvere har som regel fokus på en favorittøvelse, men klubben vil tjene stort på at utøverne deltar i flere øvelser. Og det burde ikke by på problemer. Som regel vil en sprinter kunne hoppe bra i lengde, en kulestøter vil kaste bra i diskos og en langdistanseløper vil prestere bra på mellomdistanse.

Vi minner også om at fire lag rykker opp og ned, og at det er mulig å ta med resultater innendørs for høyde uten tilløp og lengde uten tilløp.

Skulle du ha spørsmål til hvordan laget ditt konkret kan forbedre seg, eller har du andre spørsmål eller kommentarer til serien, er det bare å kontakte Bjørge Pedersen.

Så til poengstillingen:

Førstedivisjon menn:

Tjalve styrer mot en soleklar seier i mennenes toppdivisjon med en ledelse på over 2.000 poeng. Kampen om de to andre pallplassene er mye mer jevn. Sandnes har festet et godt grep, men lagene bak har gode muligheter til å gi god kamp. I bunnen har Orion klatret over nedrykksstreken, men her er det fryktelig jevnt, og de aller fleste lagene mangler fortsatt øvelser.

H1_09.jpg

Førstedivisjon kvinner:

Tjalves ledelse i kvinneklassen er også betryggende, og det største spenningsmomentet i teten er hvorvidt Norna-Salhus kan utfordre Tyrving om andreplassen.
De nyopprykkede lagene fortsetter å imponere. Samtlige fire ligger foreløpig på sikre plasser, noe som er svært uvanlig.
Også hos kvinnene er bunnstriden preget av manglende øvelser, så det kan komme store endringer før vi setter sluttstrek.

K1_09.jpg

Andredivisjon menn:

Tjalves 2. lag er fortsatt i tet, men Steinkjer har tatt kraftig innpå. Også Haugesund har kommet over 17.000 poeng. Vi ser også at BUL og Ask har flere øvelser til gode og dermed fine sjanser til å avansere.

H2_09.jpg

Andredivisjon kvinner:

Ranheim har forbedret seg ytterligere, og imponerer stort som debutant på nivå to. Trondheimsklubben går mot sitt andre opprykk på rad. Sørild har avansert til opprykksplass siden sist, men trues sterkt bakfra av blant andre Sturla og Gneist som begge har øvelser til gode.

K2_09.jpg

Tredjedivisjon menn:

Vidar er fortsatt i klar ledelse. Bak Vidar er det ganske jevnt om opprykksplassene, hvor Fredrikstad har havnet utenfor opprykk siden sist. Det er imidlertid svært jevnt, og ikke noe er avgjort.

H3_09.jpg

Tredjedivisjon kvinner:

De samme fire lagene ligger fortsatt an til opprykk, men i alle fall om de to siste plassene er ganske tøff kamp, hvor de fire lagene fra fem til åtte alle har flere øvelser til gode.

K3_09.jpg

Enkeltresultater første- og andredivisjon.
Topp 20 i tredjedivisjon.