henriksen.jpg
Eivind Henriksen og hans klubbkamerater av begge kjønn i Tjalve har tatt ledelsen i lagseriene. Foto: Bildbyrån.

Tjalve har tatt ledelsen i begge lagseriene

Serieutvalget har gleden av å presentere den første foreløpige poengstilling i lagserien for 2019. I stor grad har lagene oppnådd disse poengene uten å tenke spesielt på serien. Erfaringen fra tidligere år tilsier derimot at herfra og ut oktober, som lagserien varer, skilles klinten fra hveten. De klubbene som fokuserer på serien oppnår store forbedringer, mens klubber som lar det være går glipp av gode resultater.

Hvordan kan du så forbedre deg?

Suksessoppskriften består av to enkle tips.

Tips 1: Sørg for at alle øvelser dekkes opp.

Dette er det desidert viktigste. Selv moderate resultater gir flere hundre poeng. Som et lite eksempel gir følgende resultater 500 poeng:

Menn/Kvinner
100 meter: 12.56/14.07.
Lengde: 5.54/4.47
Kule: 10.67/8.83

Det er særlig de obligatoriske øvelsene som de fleste klubber sliter med å dekke opp. Disse skal fylles med ett resultat i hver øvelse hentet fra øvelsene i NM senior. For å få til dette må utøverne ofte stille opp i litt uvante øvelser.

Tips 2: Sørg for at utøverne deltar i flere øvelser, helst fem som er det maksimalt tillatte.

De fleste utøvere har som regel fokus på en favorittøvelse, men klubben vil tjene stort på at utøverne deltar i flere øvelser. Og det burde ikke by på problemer. Som regel vil en sprinter kunne hoppe bra i lengde, en kulestøter vil kaste bra i diskos og en langdistanseløper vil prestere bra på mellomdistanse.

Vi minner også om at fire lag rykker opp og ned, og at det er mulig å ta med resultater innendørs for høyde uten tilløp og lengde uten tilløp.

Skulle du ha spørsmål til hvordan laget ditt konkret kan forbedre seg, eller har du andre spørsmål eller kommentarer til serien, er det bare å kontakte Bjørge Pedersen.

Så til poengstillingen:

Førstedivisjon menn
Tjalve har en klar ledelse på en poengsum som er bedre enn i fjor, men fortsatt 900 poeng bak deres poengrekord fra 2016. Fjorårsfemmer Sandnes imponerer med sølvplass så langt, så får vi om bergensklubbene Norna-Salhus og Gneist gir de kamp etter hvert. Av de nyopprykkede lagene imponerer Nittedal, og de vil nok snart klatre over 20.000 grensen.

1dherrer.jpg

Førstedivisjon kvinner
Også i kvinneklassen virker Tjalve suverene, og har tatt en klar ledelse foran fjorårsvinner Tyrving. Alle de nyopprykkede lagene presterer godt med Stjørdal i spissen på en flott femteplass.

1dkvinner.jpg

Andredivisjon menn
Tjalves styrke dokumenteres også gjennom at deres 2. lag er i fin ledelse, og går mot rask retur til toppdivisjonen. Også Steinkjer viser fin styrke, og det kan gå mot et gjensyn i eliten i 2020, seks år etter at de rykket ned.

2dmenn.jpg

Andredivisjon kvinner
De nyopprykkede lagene Ranheim og Fana virker sterke, og kan oppleve sitt andre opprykk på rad.

2dkvinner.jpg

Tredjedivisjon menn
Vidar virker suverene, og rykker nok rett opp igjen etter nedrykket i fjor. Bak Oslo-klubben er det en jevn fight om de tre siste opprykksplassene. Det er ekstra gøy at Sømna fra Nordland er med i den kampen, da det ikke er ofte lag at fra Nordland har levert så godt.

3dmenn.jpg

Tredjedivisjon kvinner
Bergens Turn har allerede satt en klar poengrekord for divisjonen. Bergen-klubben har avsluttet samarbeidet med Gular, og dermed deltar jentene i 15-19 for Bergens Turn i år. Tjalve 2. lag og Vidar kan sikre seg raskest mulig retur til divisjonen over.

3dkvinner.jpg

Enkeltresultater første- og andredivisjon.
Topp 20 i tredjedivisjon.